Home /
Tweede winst Jumpers
;

Afgelopen zaterdag speelde de mannen van Jumpers thuis tegen Vido uit Veldhoven. Na het verlies van de week ervoor waren de heren erop gebrand om deze pot binnen te halen. Afwezig aan de kant van Jumpers was Kelvin Lammerts van Bueren. Coach Jan Kraus was al een paar dagen ziek en moest de wedstrijd ook […]

Afgelopen zaterdag speelde de mannen van Jumpers thuis tegen Vido uit Veldhoven. Na het verlies van de week ervoor waren de heren erop gebrand om deze pot binnen te halen. Afwezig aan de kant van Jumpers was Kelvin Lammerts van Bueren. Coach Jan Kraus was al een paar dagen ziek en moest de wedstrijd ook laten schieten maar met voorzitter John Oosterbeek hadden de heren een waardige vervanger.

Jumpers begon sterk aan de wedstrijd en opende de score via Justin Gommans. Met één driepunter van Wouter Oosterbeek en één score van Dirk Laurense nam de thuisploeg al snel een 7-0 voorsprong. De mannen uit Venray bleven de voorsprong houden waarna de bezoekers een time-out nodig hadden. Toch was het Jumpers die, met één driepunter van Jorik Wulterkens, het laatste antwoordt had dit kwart en zo de voorsprong tot elfpunten bracht. (21-10)

Ook het tweede kwart kwam Jumpers uitstekend uit de start blokken en met scores van Maarten Steffers en Casper ten Brink werd voorsprong vergroot tot vijftien punten. Vervolgens was het Vido dat steeds beter begon te draaien en meer grip op de wedstrijd begon te krijgen. Na vijf minuten in het tweede kwart was de voorsprong voor Jumpers nog maar zeven punten. Het was duidelijk voor de mannen uit Venray dat dit nog een lange wedstrijd ging worden. Jumpers eindigde het kwart met één driepunter van Nicola Radonic. Ruststand: 36-28

Net als voor de rust was het Jumpers die, via Dirk Laurense, de score opende. Beide teams waren erg aan elkaar gewaagd. Elke keer als Jumpers een voorsprong van meer dan tien punten pakte kwamen de bezoekers weer sterk terug. Na 5 minuten in het derde kwart was de voorsprong dan ook nog steeds acht punten. Jumpers had een time-out nodig om weer even tot rust te komen maar ook na de time-out bleven beide teams aan elkaar gewaagd en werd het kwart geëindigd met een score van Maarten Steffers. (53-45)

Nadat Jumpers de eerste drie kwarten de score opende was het nu Vido die vlammend uit de startblokken kwam en de voorsprong van Jumpers werd binnen no-time verkleind hadtot slechts drie punten. Jumpers had vervolgens een time-out nodig om de tegenstander uit hun ritme te halen. Na zeven minuten was de voorsprong, via scores van Wouter Oosterbeek en Dirk Laurense, vijf punten. Hierdoor nam Vido een time-out en met positieve gevolgen want ze kwamen zelfs op gelijke hoogte met Jumpers 65-65. Door vier rake vrij worpen van Justin Gommans en Dirk Laurense nam Jumpers weer de voorsprong 69-65. Met nog twintig seconden op de klok schoot Vido één driepunter raak en was verschil nog maar één punt. De bezoekers moesten vervolgens fouten maken om de tijd stil te zetten. Via één rake vrije worp van Jorik Wulterkens was het 70-68. De mannen uit Veldhoven hadden met twee seconden op de klok nog één mogelijkheid maar miste, tot vreugde van Jumpers, de kans op de gelijkmaker. Einduitslag: 70-68

Topscoorders: Dirk Laurense 22 punten, Jorik Wulterkens 12 punten, Justin Gommans 12 punten.

Volgende wedstrijd op het programma is op zaterdag 13 november om 19:00 uur tegen de koploper Yellow Sox uit Bakel.