Home /
Spannende pot in Sittard
;

Afgelopen zaterdag moesten de mannen uit Venray naar Sittard om te spelen tegen BC Bumpers. Bij Jumpers waren een aantal spelers afwezig waardoor coach Sinpat Kaprilogluslechts de beschikking had over zes spelers. Via Peter Hoeijmakers werd de score geopend door Jumpers. De wedstrijd ging gelijk op en halverwege het eerste kwart stond het 9-8. Vervolgens sloeg Bumpers een gat […]

Afgelopen zaterdag moesten de mannen uit Venray naar Sittard om te spelen tegen BC Bumpers. Bij Jumpers waren een aantal spelers afwezig waardoor coach Sinpat Kaprilogluslechts de beschikking had over zes spelers.

Via Peter Hoeijmakers werd de score geopend door Jumpers. De wedstrijd ging gelijk op en halverwege het eerste kwart stond het 9-8. Vervolgens sloeg Bumpers een gat van zes punten waardoor een time-out nodig was om rust terug in het spel te brengen. Via twee goede scores van wederom Peter Hoeijmakers bleef het gat slechts zes punten. 18-12

Het tweede kwart begon Jumpers zwak en liet het de tegenstander veel te makkelijk scoren. De achterstand werd binnen no-time vergroot tot twaalf punten 30-18. De mannen uit Venray moesten duidelijk een tandje bij zetten en via scores van Wouter Oosterbeek, Dirk Laurense en één driepunter van Youssef El Morabit werd de achterstand verkleind tot één punt en Jumpers was weer helemaal terug in de wedstrijd. Het resterende kwart bleef het spannend maar het lukte Bumpers om toch een klein gat te slaan van vijf punten. Ruststand: 43-38

Na rust kwam Jumpers vlammend uit de startblokken en opende de score met één driepunter van Wouter Oosterbeek. Jumpers bleef sterk spelen en nam zelfs een voorsprong van vijf punten 45-50.

De mannen uit Sittard lieten zich echter niet uit het veld slaan en kwamen sterk terug en pakte de leiding weer terug. Het resterende kwart bleef het spannend maar via Youssef El Morabit stond het eind derde kwart 61-63.

Beide teams gaven niet op en ook dit kwart bleef het spel op en neer gaan. Jumpers met slechts één wissel de hele wedstrijd begon slordiger te worden waar Bumpers van profiteerde. Toch duurde het tot de laatste minuut voor de thuisploeg om een voorsprong van vier punten te slaan. Jumpers probeerde nog terug te komen maar het was niet genoeg waardoor de eindstand van 83-79 op het bord stond.

Topscoorders: Dirk Laurense 29 punten, Peter Hoeijmakers 20 punten, Youssef El Morabit 17 punten.

Volgende wedstrijd speelt Jumpers thuis op 22 oktober tegen E.B.C.G. om 18:00 uur in sporthal de Wetteling zaal 2.