Home /
Moeilijk begin Jumpers
;

Moeilijk begin Jumpers

Na ongeveer een half jaar geen wedstrijden stond afgelopen zaterdag de eerste competitie wedstrijd voor Jumpers op het programma. Een thuiswedstrijd om 11:00 uur tegen Fanatics’71 uit Roermond. Vorig seizoen speelde Jumpers ook al tegen het team uit Roermond en toen werd er thuis maar net gewonnen in een spannende wedstrijd. De mannen uit Venray […]

Na ongeveer een half jaar geen wedstrijden stond afgelopen zaterdag de eerste competitie wedstrijd voor Jumpers op het programma. Een thuiswedstrijd om 11:00 uur tegen Fanatics’71 uit Roermond. Vorig seizoen speelde Jumpers ook al tegen het team uit Roermond en toen werd er thuis maar net gewonnen in een spannende wedstrijd. De mannen uit Venray hebben dit seizoen maar een krappe selectie door het wegvallen van een aantal spelers. Zo zijn Jacub Juszizuk en Patryk Wojtysiak terug naar Polen gegaan en is Marcel Kuypers geblesseerd geraakt waardoor die nog een aantal maanden eruit ligt. Daarentegen is Justin Gommans weer terug bij het team en speelt vanuit de jeugd Sam Zacherl een steeds grotere rol. Coach Jan Kraus was afwezig vanwege andere verplichtingen en daardoor nam John Oosterbeek het over.

Ondanks het vroege tijdstip van de wedstrijd begon Jumpers scherp aan de wedstrijd. De score werd geopend door twee rake vrij worpen van Dirk Laurense. Vervolgens was het Wouter Oosterbeek die zorgde dat Jumpers een 7-2 voorsprong nam na 3 minuten. De bezoekers hadden het moeilijk en hadden veel slordig bal verlies waarvan Jumpers optimaal profiteerde. Aan eind van eerste kwart stond Jumpers dan ook voor met 9 punten. (17-8)

Het tweede kwart ging het qua spel vrij gelijk op, het enige verschil was dat de bezoekers wel scoorde en de mannen uit Venray niet. Hierdoor kwam de tegenstander terug tot 17-16. Jumpers had een time-out nodig om de concentratie terug te krijgen waarin John Oosterbeek ook aangaf dat we de bal moesten blijven laten rondgaan en zorgvuldig met onze kansen moeten omgaan. Na de time-out bleven beide teams aan elkaar gewaagd maar dit keer scoorde Jumpers ook, met onder andere een score van jeugdspeler Sam Zacherl, waardoor het bij rust 1 punt verschil was. Ruststand: 29-30

Na rust begonnen de mannen uit Roermond steeds meer gas bij te geven en hier had Jumpers het duidelijk moeilijk mee. Jumpers kwam er aanvallend niet meer aan te pas en keek al snel tegen een achterstand van 10 punten aan 34-44. Aan de kant van Venray werd het spel steeds slordiger en gingen de bezoekers steeds meer gebruik maken van hun lengte. Aan het einde van derde kwart keek Jumpers tegen een achterstand aan van 16 punten. (48-64)

Het vierde kwart was niet veel anders dan het derde kwart. Jumpers kwam niet door de verdediging van Fanatics maar andersom wel. Langzaam werd de voorsprong uitgebreid naar uiteindelijk 25 punten. Eindstand 58-83.

Topscoorders: Dirk Laurense 23 punten, Jorik Wulterkens 9 punten, Justin Gommans 9 punten.

Voor Jumpers niet het begin waarop ze hadden gehoopt en er is nog veel werk te doen maar ze zijn wel blij dat er weer wedstrijden zijn.

Eerst volgende wedstrijd is op zondag 20 september om 19:30 uur tegen Kimbria in Maastricht.