Home /
Jumpers’76 wint in slotseconden
;

Afgelopen zaterdag stond voor Jumpers de thuiswedstrijd tegen de nummer twee Yellow Sox uit Bakel op het programma. Voor Jumpers een welbekende tegenstander waar het al jaren altijd leuke en vooral spannende wedstrijden tegen speelt.  De heren 1 van Jumpers heeft het dit seizoen lastig. Naast alle corona maatregelen die dit seizoen zijn langs gekomen heeft het momenteel nog maar een selectie van […]

Afgelopen zaterdag stond voor Jumpers de thuiswedstrijd tegen de nummer twee Yellow Sox uit Bakel op het programma. Voor Jumpers een welbekende tegenstander waar het al jaren altijd leuke en vooral spannende wedstrijden tegen speelt.

De heren 1 van Jumpers heeft het dit seizoen lastig. Naast alle corona maatregelen die dit seizoen zijn langs gekomen heeft het momenteel nog maar een selectie van slechts 7 vaste spelers. Afgelopen zomer is Sam Zacherl verhuisd naar Amerika voor school en na de kerst is Kelvin Lammerts van Bueren gestopt omdat hij het niet meer kon combineren met school en werk. Daarnaast is Jan Kraus na jaren lange trouwe dienst gestopt met coachen. Hij verzorgt nog wel 1 keer per week de trainingen en vertelt daarna in de kantine, met een biertje, wat er allemaal beter moet.

Hierdoor bestaat de selectie nog onder andere uit Dirk Laurense, Jorik Wulterkens, Wouter

Oosterbeek, Justin Gommans en Maarten Steffers die allemaal al jaren in het eerste team van Jumpers spelen. Daarnaast speelt Nicola Radonic zijn tweede seizoen bij Jumpers en Casper ten Brink die dit seizoen voor het eerst wedstrijden speelt. Vanuit de jeugd heeft Arda Kilic al een aantal wedstrijden mee gespeelt en van de recreanten hebben Ralf Claessens en Thomas Ewalts het team ook al uitgeholpen.

Bij de wedstrijd waren alle vaste spelers aanwezig en was Sinpat Kapriloglu de coach. Ondanks de volledige selectie wist de mannen dat het een zware wedstrijd ging worden tegen de huidige nummer twee. Voordat de wedstrijd kon beginnen was het wachten op de scheidsrechters maar na een paar telefoontjes werd duidelijk dat er geen scheidsrechters zouden komen. Toen moest er geïmproviseerd worden en uiteindelijk waren Roy Lucassen (coach van de U20) en Youssef El Morabit (voorheen speler van Jumpers) bereid om de wedstrijd te fluiten. Ongeveer 10 min later dan gepland kon de wedstrijd dan toch gaan beginnen.

De wedstrijd werd geopend door een score van de bezoekers. Jumpers begon niet scherp aan de wedstrijd en pas na drie minuten werd de eerste score gemaakt door Maarten Steffers. Het spel van Jumpers bleef slordig waar Yellow Sox optimaal van profiteerde. Na zeven minuten in het eerste kwart stond het dan ook 6-14. Door een goede score van Nicola Radonic en een driepunter van Wouter Oosterbeek werd de achterstand verkleind tot twee punten. Toch hadden de bezoekers het laatste woord dit kwart. 13-20

Het tweede kwart begon Jumpers met een man-to-man defenseen hier had Yellow Sox moeite mee. Door scores van Dirk Laurense en een driepunter van Jorik Wulterkens werd de achterstand weer verkleind tot twee punten 22-24. De verdediging stond steeds beter bij Jumpers maar in de aanval bleef het spel slordig waardoor Yellow Sox weer kon uitlopen naar een voorsprong van zeven punten 22-29. Vervolgens was het Dirk Laurense, met 14 punten in dit kwart, die ervoor zorgde dat Jumpers in de wedstrijd bleef en maakte Wouter Oosterbeek net voor rust nog een score waardoor Jumpers zelfs de voorsprong pakte. Ruststand: 39-37

In de rust wisten de mannen dat het nog een zware tweede helft ging worden, iets waar Jumpers dit seizoen vaker tegen aan is gelopen. Toch heerste het gevoel dat ze deze wedstrijd konden binnenhalen.

Ook na rust bleef het ontzettend spannend en pakte beide teams afwisselend de voorsprong. De laatste paar minuten was het echter Yellow Sox dat aan het langste eind trok en het kwart afsloot met een voorsprong van vier punten. 48-52

Het laatste kwart was het alles of niets voor Jumpers maar dit was niet terug te zien op het veld en de bezoekers hadden na twee minuten een voorsprong van tien punten genomen 48-58. Coach Sinpat Kapriloglu nam snel een time-out om het ritme van de tegenstander eruit te halen en het team weer aan te sturen. De time-out had zijn werking gedaan want door scores van onder andere Justin Gommans werd de voorsprong van Yellow Sox verkleind tot vier punten 56-60. Jumpers bleef aanzetten en de bezoekers kregen steeds minder grip op de wedstrijd. Met nog drie minuten te spelen pakte de mannen uit Venray zelfs een voorsprong van vier punten 68-64. De wedstrijd werd met de seconde spannender en het lukte Jumpers maar niet om de genadeklap uit te delen. Hierdoor kwam Yellow Sox puntje voor puntje dichterbij tot 68-68. Met 25 seconde op klok mocht Yellow Sox nog één keer aanvallen maar door een onderschepping van Dirk Laurense kreeg hij de kans om de wedstrijd te beslissen. De eerste poging ging mis maar bij het proberen binnen te houden van de bal, door een speler van Yellow Sox, belande de bal weer terug bij Dirk Laurense in de handen en deze kans liet hij niet onbenut. Stand 70-68 in voordeel van Jumpers met nog vier seconden op de klok. Yellow Sox pakte snel een time-out om nog een poging te wagen maar het schot ging mis en Jumpers hield zo de punten in Venray.

Topscoorders: Dirk Laurense 32 punten, Wouter Oosterbeek 11 punten, Jorik Wulterkens en Justin Gommans 9 punten.

Volgende wedstrijd voor Jumpers is tegen Vido op 3 april om 15:00 uur in Veldhoven.