Home /
Jumpers wint weer!
;

Jumpers wint weer!

Afgelopen zaterdag werd de eerste thuiswedstrijd van Jumpers in 2020 gespeeld en dit was ook meteen de eerste wedstrijd in de nieuwe wedstrijdkleding. Jumpers wist dat het een zware wedstrijd ging worden tegen de heren van Fanatics’71, op dat moment de nummer 4, uit Roermond. De wedstrijd in Roermond werd er kansloos verloren maar door […]

Afgelopen zaterdag werd de eerste thuiswedstrijd van Jumpers in 2020 gespeeld en dit was ook meteen de eerste wedstrijd in de nieuwe wedstrijdkleding. Jumpers wist dat het een zware wedstrijd ging worden tegen de heren van Fanatics’71, op dat moment de nummer 4, uit Roermond. De wedstrijd in Roermond werd er kansloos verloren maar door de overwinning van vorige week was er vertrouwen in een betere afloop. Afwezig waren; Jacub Juszizuk, Kelvin Lammerts van Bueren en Marcel Kuypers.

Vanaf minuut 1 had Jumpers het meteen zwaar en keek het na 2 minuten al tegen een achterstand aan van 2-8. Het was duidelijk dat er harder gewerkt moest worden in de verdediging. Het waren daarna Maarten Steffers en Wouter Oosterbeek die ervoor zorgde dat Jumpers zelfs op gelijke hoogte kwam 10-10. De bezoekers namen vervolgens een time-out om de zaken weer op orde te krijgen maar ook na de time-out bleef Jumpers in de buurt en nam het zelfs brutaal de voorsprong door 2 vrij worpen van Dirk Laurense. (20-18)

Het tweede kwart begon Jumpers niet goed en de mannen uit Roermond maakte hier optimaal gebruik van. Na een paar minuten keek de thuisploeg alweer tegen een achterstand aan van 8 punten 25-33. Het lukte Jumpers om de achterstand weer terug te brengen tot 4 punten maar Fanatics had hier meteen weer een antwoordt op en vergrootte de voorsprong weer naar 9 punten. Toch bleef Jumpers niet opgeven en door scores van Wouter Oosterbeek en Justin Gommans werd het verschil weer terug gebracht tot 3 punten 40-43. Het bleef spannend tot aan de rust en beide teams gingen rusten met 5 punten verschil in voordeel van de bezoekers. Ruststand: 42-47

In de rust werd door coach Jan Kraus aangegeven dat er harder geknokt moest worden in de verdediging en in de aanval moest er beter worden omgegaan met de grote kansen die het kreeg.

Jumpers begon ijzersterk na rust en binnen één minuut stond het door onder andere scores van Dirk Laurense gelijk 49-49. De mannen bleven knokken en door een driepunter van Wouter Oosterbeek nam Jumpers, sinds het eerste kwart, weer de voorsprong 57-54. De wedstrijd bleef op en neer golven en beide teams hadden het zwaar met elkaar. Toch was het Jumpers dat, met scores van Justin Gommans en Laurencikas Klaidas, de voorsprong behield. (67-66)

Jumpers moest nog één kwart alles geven maar toch was het Fanatics dat de voorsprong weer terugpakte. Dit keer was het Jorik Wulterkens die ervoor zorgde dat Jumpers bij kon blijven en de achterstand was minimaal 73-74. Coach Jan Kraus nam vervolgens een time-out om iedereen weer op scherp te krijgen en dat de basket meer moest worden aangevallen. Vervolgens mochten, door de vele persoonlijke fouten van de bezoekers, Dirk Laurense en Jorik Wulterkens naar de vrij worp lijn en zorgde zo dat Jumpers een voorsprong kon nemen van 5 punten. Fanatics nam een time-out om daarna nog een poging te wagen om terug te komen en het zou niet in de wedstrijd passen als dit niet zou gebeuren. De bezoekers kwamen terug tot 2 punten 87-85 maar in de laatste paar minuten wist Jumpers de voorsprong te vergrootten en won het zo ook de tweede wedstrijd van 2020. Eindstand: 96-89

Topscoorders: Dirk Laurense 31 punten, Wouter Oosterbeek 17 punten, Laurencikas Klaidas 16 punten.

De volgende wedstrijd speelt Jumpers thuis tegen de nummer 2 van de competitie Achilles’71 om 20:00 uur in sporthal in de Wetteling.