Home /
Jumpers wint wedstrijd met één punt verschil
;

Jumpers wint wedstrijd met één punt verschil

Afgelopen zaterdag speelde Jumpers een thuiswedstrijd tegen Jumping Giants uit Nederweert. De mannen van Jumpers moesten het zonder Wouter Oosterbeek, Thomas Hermsen en Jorik Wulterkens doen. Jumpers begon slecht aan de wedstrijd en Jumping Giants opende de wedstrijd met een 7-0 run. Na een time-out van Jumpers kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd door […]

Afgelopen zaterdag speelde Jumpers een thuiswedstrijd tegen Jumping Giants uit Nederweert. De mannen van Jumpers moesten het zonder Wouter Oosterbeek, Thomas Hermsen en Jorik Wulterkens doen.
Jumpers begon slecht aan de wedstrijd en Jumping Giants opende de wedstrijd met een 7-0 run. Na een time-out van Jumpers kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd door scores van Dirk Laurense en Peter Hoeijmakers. Hierdoor eindigde het eerste kwart in het voordeel van Jumpers van 22-17.

Het tweede kwart opende Jumping Giants met een drie punter. Jumping Giants maakte gebruik van de slechte defence van Jumpers waar regelmatig gaten vielen. Hierdoor kwam de ruststand in het voordeel van Jumping Giants. (30-34)

Na de rust moest Jumpers even wakker worden, want ze kregen nogmaals een 7-0 run tegen. Toen Jumpers eenmaal wakker werd geschut zette ze de tegen aanval in met een 10-0 run. Daarnaast sluit Jumpers het kwart af met een 9-0 run met een sterk spelende Steffan Cleassens. Daardoor ontstond de tussenstand in het voordeel van Jumping Giants met 49-50.

In het vierde kwart ging beide teams er tegen aan waardoor de spanning in de wedstrijd steeg. De ene keer stond Jumpers voor en de andere keer Jumping Giants. Met nog 0,04 secondes op de klok maakte Jumping Giants een fout. Hierdoor mocht Peter Hoeijmakers twee vrij worpen nemen. De eerst ging mis en de tweede ging raak. Maar Peter liep te vroeg in met de vrije worp waardoor de score niet telde. Toch wint Jumpers met een punt verschil. (76-75)

Topscoorders: Dirk Laurense 23 punten, Peter Hoeijmakers 20 punten en Bart van Dijk 14 punten.

Aankomend weekend spelen de mannen van Jumpers weer een thuisweekend tegen Achilles. De wedstrijd zal plaatsvinden in de Wetteling om 16:00 uur.