Home /
Jumpers wint van koploper
;

Jumpers wint van koploper

Afgelopen zaterdag speelden de mannen van Jumpers de thuiswedstrijd tegen de ongeslagen koploper Achilles uit Nuenen. Jumpers trad met bijna een volledige selectie aan. Enige afwezige was Maarten Steffers vanwege een blessure. Voordat de wedstrijd begon bleek er maar één scheidsrechter aanwezig te zijn. Na kort overleg besloten beide teams de wedstrijd toch voort te zetten met […]

Afgelopen zaterdag speelden de mannen van Jumpers de thuiswedstrijd tegen de ongeslagen koploper Achilles uit Nuenen. Jumpers trad met bijna een volledige selectie aan. Enige afwezige was Maarten Steffers vanwege een blessure. Voordat de wedstrijd begon bleek er maar één scheidsrechter aanwezig te zijn. Na kort overleg besloten beide teams de wedstrijd toch voort te zetten met één scheidsrechter.

Jumpers wist dat het met maar één scheidsrechter een fysieke wedstrijd ging worden. Het eerste kwart begonnen de heren fel en maakte het de tegenstander ontzettend lastig om te scoren. Jumpers nam brutaal de leiding en Achilles had een time-out nodig om zich te herpakken. Toch bleef de thuisploeg sterk spelen en breidde het de voorspring, via Dirk Laurense met 10 punten dit kwart, uit tot acht punten. (16-8)

Het tweede kwart bleef Jumpers fysiek spelen en behield het de voorsprong. Achilles nam opnieuw een time-out en dit keer met resultaat. De koploper scoorde negen punten op rij en pakte een minimale voorsprong 21-22. Dit keer was het Jumpers dat een time-out nodig had om zich te herpakken. Via driepunters van Jorik Wulterkens en Mateusz Gromek nam Jumpers weer brutaal de leiding. Ruststand: 27-22

Tijdens de rust was het duidelijk voor de mannen dat ze 200% moesten blijven geven als ze de wedstrijd willen binnen halen. Jumpers bleef fysiek spelen en maakte het de tegenstander zo moeilijk mogelijk om te scoren. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en de wedstrijd ging snel op en neer. Jumpers wist de voorsprong dit kwart te behouden maar met slechts 2 punten waardoor de wedstrijd nog ontzettend spannend bleef. (38-36)

Het vierde kwart begon Jumpers sterk en hield het de tegenstander van het scoren af. Via scores van Roy Lucassen en Peter Hoeijmakers werd de voorsprong uitgebreid tot maar liefst 9 punten. (45-36)

De bezoekers gaven niet op en via twee driepunters kwamen ze terug tot 3 punten en was de spanning weer volledig terug. De mannen uit Venray moesten het uiterste uit de kan halen en door de foutenlast van de tegenstander kon Jumpers het beslissen vanaf de vrij worp lijn. Langzaam werd de voorsprong weer uitgebreid en Achilles kwam zelf niet tot scoren waardoor Jumpers een belangrijke overwinning binnen haalde. Eindstand: 50-42.

Topscoorders: Dirk Laurense 16 punten, Jorik Wulterkens 12 punten, Mateusz Gromek 8 punten.

Volgende wedstrijd voor Jumpers is op zondag 26 maart om 13:15 uur in Veldhoven.