Home /
Jumpers wint overtuigend
;

Afgelopen zaterdag won het heren team van Jumpers de thuiswedstrijd tegen Vido uit Veldhoven. Bij de wedstrijd waren Cane van der Sterren en Bart van Dijk afwezig waardoor het team met 10 spelers aanwezig was. In het eerste kwart werd er aan beide kanten slecht verdedigd met als gevolg dat de scores gelijk opliepen. Hierdoor […]

Afgelopen zaterdag won het heren team van Jumpers de thuiswedstrijd tegen Vido uit Veldhoven. Bij de wedstrijd waren Cane van der Sterren en Bart van Dijk afwezig waardoor het team met 10 spelers aanwezig was.

In het eerste kwart werd er aan beide kanten slecht verdedigd met als gevolg dat de scores gelijk opliepen. Hierdoor nam Jumpers al in de 3de minuut van de wedstrijd een time-out om zich zelf hierop alert te maken. Echter resulteerde dit voornamelijk in foutenlasten waardoor de twee centers van Jumpers al beide twee fouten hadden voordat de eerste kwart was uitgespeeld. (Stand eerste kwart 15 – 17)

Toen het tweede kwart van start ging werden de mannen van Jumpers wakker. Door de afwisselende schoten en fieldgoals had de ploeg uit Veldhoven tijdelijk geen antwoord paraat staan waardoor Jumpers een 14 punten run had. Toen Vido de draad weer oppakte wou trainer Kraus zich ook met de wedstrijd bemoeien wat resulteerde in een technische fout, echter werd de vrij-worp niet benut door Vido. (Ruststand 36 – 20)

Na de rust moest Jumpers ervoor zorgen dat de verdediging net zo goed bleef werken als in het tweede kwart. Echter doordat center M. Antheunisse in de 3de minuut zijn 4de fout pakte, was coach S. Kapriloglu genoodzaakt door te wisselen en moesten er forwards op de centerpositie gaan staan. Hierdoor kwam Vido aanvallend beter uit haar spel waardoor de stand van het derde kwart resulteerde in 57 – 36.

In het laatste kwart werd er om en om gescoord. Toen ook center J. Gommans zijn 4de fout te pakken had kon coach S. Kapriloglu zijn geplande 5-mans wissel doen om met deze mannen de wedstrijd uit te laten spelen. Echter wist M. Antheunisse nog in de laatste minuut zijn 5de fout te krijgen.

Eindstand: 78 – 61

Topscoorders: Dirk Laurense 25, Jorik Wulterkens 23 en Peter Hoeijmakers 13

Aanstaande zondag speelt Jumpers zijn laatste wedstrijd van dit jaar tegen BC Heeze in Heeze om 15:45.