Jumpers wint derde wedstrijd op rij
;

Het heren 1 team van Jumpers heeft het hele seizoen al last van blessures en ook dit weekend was het niet anders. Daarnaast kon coach Jan Kraus vanwege privé omstandigheden niet mee gaan. Gelukkig is er dan Sinpat Kapriloglu die altijd klaar staat om de heren 1 te helpen. Uiteindelijk vertrok Jumpers met 8 spelers, […]

Het heren 1 team van Jumpers heeft het hele seizoen al last van blessures en ook dit weekend was het niet anders. Daarnaast kon coach Jan Kraus vanwege privé omstandigheden niet mee gaan. Gelukkig is er dan Sinpat Kapriloglu die altijd klaar staat om de heren 1 te helpen. Uiteindelijk vertrok Jumpers met 8 spelers, waaronder Ralf Claessens van het heren 2, richting Nuenen.
Het eerste kwart beginnen beide teams fanatiek aan de wedstrijd. Bij Jumpers is het Justin Gommans die met een sterke drive naar het bord de eerste score maakt. Vervolgens wordt er omstebeurt gescoord en na 6 min staat het dan ook 10-10 maar meer opvallend in het eerste kwart is het slecht uitboxen van Jumpers en het slordig pasen van Achilles. In de laatste paar minuten begint Jumpers de overhand te krijgen en pakt via Dirk Laurense ,goed voor 10 punten in het eerste kwart, de voorsprong. (15-20)

Jumpers begint het tweede kwart sterk en na 4 minuten staan de mannen uit Venray met 19-30 voor. Met name Justin Gommans laat zich dit kwart zien. Die met zijn kenmerkende lay-ups (hard tegen het bord) maar liefst 10 punten maakt dit kwart. In de resterende minuten probeert Jumpers de voorsprong verder uit te breiden maar het is nr. 19 van Achilles die met zijn driepunters zorgt dat de voorsprong van Jumpers maar 12 punten bedraagt. Ruststand: 35-47

Het derde kwart, dat normaal gesproken voor Jumpers het lastigste kwart is, scoort Jumpers makkelijk. Bij Achilles zijn ze de weg kwijt en na 6 min in het derde kwart heeft Jumpers een voorsprong van 21 punten. In deze minuten is het Wouter Oosterbeek die laat zien dat hij niet alleen kan rebounden maar ook scoren. Achilles komt in de laatste minuut nog terug tot een verschil van 15 punten maar met een buzzer beater driepunter van Dirk Laurense eindigt het derde kwart. (50-68)

Het laatste kwart gaat Achilles in een zone defense staan. Jumpers heeft hier de eerste paar minuten moeilijk mee en hierdoor komt de thuisploeg terug tot een verschil van 12 punten. Na een time-out van Jumpers, waarin coach Sinpat Kapriloglu aangeeft dat we rustig moeten blijven en lange aanvallen moeten spelen, begint het weer beter te lopen bij de mannen uit Venray. Via een paar mooie aanvallen met als eindstation Andrea Penco en Jorik Wulterkens komt de voorsprong van Jumpers niet meer in gevaar en wint Jumpers de wedstrijd met 17 punten verschil. Eindstand (64-81)

Topscoorders: Dirk Laurense 30 punten, Justin Gommans 14 punten en Jorik Wulterkens 13 punten.