Home /
Jumpers wint belangrijke uitwedstrijd
;

Jumpers wint belangrijke uitwedstrijd

Afgelopen zondag speelde de mannen van Jumpers tegen, de nummer vijf van de competitie, Gennep Cougars. Voor Jumpers, dat de punten hard nodig heeft, was het belangrijk om deze pot te winnen om zo nog zicht te hebben op de plaatsen boven ze. Afwezig waren: Roy Lucassen, Claudio Mendes en Peter Hoeijmakers.  Vanaf minuut 1 was het duidelijk dat […]

Afgelopen zondag speelde de mannen van Jumpers tegen, de nummer vijf van de competitie, Gennep Cougars. Voor Jumpers, dat de punten hard nodig heeft, was het belangrijk om deze pot te winnen om zo nog zicht te hebben op de plaatsen boven ze. Afwezig waren: Roy Lucassen, Claudio Mendes en Peter Hoeijmakers. 

Vanaf minuut 1 was het duidelijk dat dit een spannende wedstrijd ging worden. De teams waren erg elkaar gewaagd en de score ging gelijk op. Jumpers begon met een zone verdediging en Gennep Cougars had in het begin veel moeite om hier door heen te komen. Het probleem bij Jumpers lag in deze fase dan ook bij de aanval, Jumpers was te slordig en speelde de aanvalspellen die moesten worden opgezet niet goed uit. Hierdoor kon Gennep bij blijven en stond het na vijf minuten 8-8. Vervolgens begon de verdediging bij Jumpers ook te verslappen en mede door drie driepunters aan de kant van Gennep was de score aan het einde van het eerste kwart 20-13.

Het was duidelijk dat Jumpers nog vol aan de bak moest als het deze wedstrijd wou gaan winnen. Het tweede kwart begonnen de mannen uit Venray uitstekend en door onder andere twee mooie scores van Steffan Claessens was de achterstand teruggebracht tot één punt 20-19. In de minuten erna bleven de teams weer in evenwicht en werd er om en om gescoord. Tot de 7e minuut toen door scores van Denny Janssen en Maarten Steffers Jumpers weer de leiding pakte 28-29. Toch was het Gennep dat door een driepunter van Marcel Kuypers weer de leiding nam en de teams uiteindelijk gingen rusten met een tussenstand van: 32-31.

In de rust werd aangegeven dat als de punten mee naar Venray moesten gaan dat ze er nog een tandje bij moesten gaan zetten en dat er zorgvuldiger met de bal moest worden omgegaan.

Zoals welbekend bij Jumpers gebeurde na rust het tegenovergestelde en na drie minuten had Gennep een voorsprong van zeven punten genomen 41-34. Jumpers had vervolgens een time-out nodig om de koppen weer bij elkaar te steken en iedereen wist dat deze wedstrijd nog niet voorbij was. Na de time-out waren de mannen uit Venray veel scherper en begon het steeds fysieker te spelen. De thuisploeg had hier duidelijk moeite mee en dit resulteerde erin dat ze veel fouten gingen maken. De mannen van Jumpers konden om de beurt naar de vrije worplijn en langzamerhand werd de achterstand steeds kleiner. Mede door zes punten van JorikWulterkens en Dirk Laurense was eindstand na het derde kwart 47-47. 

De wedstrijd kon nog alle kanten opgaan maar Jumpers begon met het volste vertrouwen aan het vierde kwart. In de eerste paar minuten waren de teams weer heel erg aan elkaar gewaagd en bij Jumpers was het Maarten Steffers, die een hele sterke wedstrijd speelde, die zorgde dat Jumpers in deze fase bij bleef 54-54. Vanaf dit moment was het dat Jumpers sterker en sterker begon te spelen en was de wedstrijd een eenrichtingsweg geworden. Door drie scores van Dirk Laurense en één driepunter van Wouter Oosterbeek eroverheen was het Jumpers dat brutaal een voorsprong van negen punten pakte 54-63. Gennep had hier geen antwoordt meer op en Jumpers wint de wedstrijd uiteindelijk met een verschil van tien punten. Eindstand: 56-66.

De mannen uit Venray konden tevreden terugkijken op de wedstrijd en de punten waren ook hard nodig. Waar ze twee weken geleden nog in de slotfase de wedstrijd verliezen pakken ze nu in deze wedstrijd juist op dat moment de overwinning.

Topscoorders: Dirk Laurense 19 punten, Wouter Oosterbeek 13 punten, Jorik Wulterkens 11 punten.

Volgende wedstrijd speelt Jumpers thuis op 30 Maart om 13:30 uur in sporthal de Wetteling tegen BV Schijndel die twee plekken boven Jumpers staan.