Home /
Jumpers wint belangrijke thuiswedstrijd
;

Jumpers wint belangrijke thuiswedstrijd

Het vaandelteam van Jumpers speelde thuis tegen Yellow Sox uit Bakel. Coach Kraus koos ervoor om met een grote selectie de hekkensluiter van de Eerste Klasse te lijf te gaan. Zelfs gastspeler Erik Scheffer werd van stal gehaald om de punten in Venray te houden. Enige ontbrekende spelers aan Venrayse zijde waren Mirko Antheunisse, Sebastiaan […]

Het vaandelteam van Jumpers speelde thuis tegen Yellow Sox uit Bakel. Coach Kraus koos ervoor om met een grote selectie de hekkensluiter van de Eerste Klasse te lijf te gaan. Zelfs gastspeler Erik Scheffer werd van stal gehaald om de punten in Venray te houden. Enige ontbrekende spelers aan Venrayse zijde waren Mirko Antheunisse, Sebastiaan Wijnen en Emiel Viersma.

Het duel ging fanatiek van start. Jumpers bepaalde het tempo. De Bakelse gasten waren maar met zes spelers naar Limburg gekomen en dan is het belangrijk flink gas te geven vanaf het eerste moment en Jumpers deed dat ook. Volgens traditie opende Wouter Oosterbeek de score en vanaf dat moment was het een one-man-show van jongeling Peter Hoeijmakers. Maar liefst zestien punten in het eerste kwart voor deze sterke powerforward van Venray.

Ook in het tweede kwart hield Jumpers de regie over het duel. Dirk Laurensse komt op stoom en ook Thomas Ewalts en Loek Claessens dragen hun stenen bij. De ruststand bedroeg 38-22 in het voordeel van de Rooyse heren.

Zoals te vaak komt Jumpers niet fanatiek genoeg terug van de thee. Het derde kwart zijn het de gebroeders Meisen van Yellow Sox die de wedstrijd domineren. Coach Jan Kraus had nog gewaarschuwd voor de slappe boogballetjes die allemaal onderschept werden door deze sterke Brabantse broers. Op dat moment was het captain Laurensse die zijn team op sleeptouw nam. Met tien eigen punten en meerdere assists en rebounds zorgde hij ervoor dat Jumpers niet in gevaar is geweest. Justin Gommans sloot het kwart af met een ongelofelijke driepunter, via het bord zelfs. Hiermee werd het derde kwart met veertien punten verschil afgesloten.

De laatste tien minuten waren van strong-boy Jorik Wulterkens en legende Andrea Penco. Ervaring en krachtige acties wisselden elkaar af. De enige Bakelse speler met nog kracht in de benen was B. Meisen, maar zelfs zijn elf punten brachten ook Jumpers niet in gevaar. De eindstand bedroeg 70-53.

Topscoorder: Dirk Laurensse 25 punten, Peter Hoeijmakers 23 punten.

Coach Kraus kon achteraf tevreden terugzien op dit duel; “ We moesten het winnen, dat hebben we gedaan.”. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Springfield uit Berlicum op het programma. Ook zij hebben (net als Jumpers) momenteel 10 punten uit 11 duels, dus het belooft een spannende kraker te worden, vanaf 19:15 uur in sporthal De Run in Berlicum. Kom zeker kijken! De entree is gratis.