Home /
Jumpers wint belangrijke thuiswedstrijd
;

Afgelopen zaterdag mochten de mannen van Jumpers aantreden tegen BV Schijndel in sporthal De Wetteling. Het was vooraf al duidelijk dat deze wedstrijd gewonnen moest worden aangezien de vorige keer Jumpers 2 punten te kort kwam om te winnen. Tevens is een oude bekende weer terug gekeerd tot de vaste basis genaamd Peter Hoeijmakers. Voor […]

Afgelopen zaterdag mochten de mannen van Jumpers aantreden tegen BV Schijndel in sporthal De Wetteling. Het was vooraf al duidelijk dat deze wedstrijd gewonnen moest worden aangezien de vorige keer Jumpers 2 punten te kort kwam om te winnen. Tevens is een oude bekende weer terug gekeerd tot de vaste basis genaamd Peter Hoeijmakers. Voor Jumpers waren Roy Lucassen en Claudio Mendes niet aanwezig bij deze wedstrijd.

Het eerste kwart begonnen de mannen van Jumpers in een zone defense en hierop reageerde Schijndel door de bal snel rond te passen en kon een vrije schutter meerdere keren vinden die ook raakschoten. Als gevolg hiervan nam coach M. Baidouri een time-out om de zone defense om te zetten tot een man-to-man defense. Hierop had Schijndel niet direct een antwoord waardoor Jumpers het kwart kon eindigen met een voorsprong van 4 punten die voornamelijk te danken waren door een sterk scorende Wouter Oosterbeek. Einstand eerste kwart 21-17.

In het tweede kwart wilden de Venraynaren meteen laten zien dat ze vandaag niet weer zouden verliezen van Schijndel. Door een fraaie 3-punter van Jorik Wulterkens werd deze toon meteen gezet. Vervolgens waren het Dirk Laurense en Wouter Oosterbeek die samen goed de ring konden aanvallen door hun fysieke overgewicht. Door het sterk spelende team was Schijndel genoodzaakt een time-out te pakken om zijn team terug in de game te krijgen en de mannen van Jumpers uit de flow te halen. Dit werkte ook zo, de flow van 8 punten van Jumpers werd hierdoor eruit gehaald en zo kwam Schijndel terug tot een achterstand van 38-33 bij rust.

Bij de rust werden de communicatiefouten nog doorgenomen zodat niet alleen de aanval maar ook de verdediging beter ging lopen. Vervolgens was het ook dit kwart dat Jumpers het eerste scoorde door een nog steeds sterk spelende Wouter Oosterbeek. Schijndel probeerde in de aanval vooral te scoren doormiddel van een blok te zetten op de speler met de bal. Echter communiceerde de mannen van Jumpers dit goed met elkaar waardoor Schijndel hier niet veel resultaat mee kon boeken. Ook was dit het kwart dat de teruggekeerde Peter Hoeijmakers zich aan het bewijzen was dat hij nog wist hoe hij moest scoren. Stand eind derde kwart 59-47.

Het laatste kwart begon, voor Jumpers was het duidelijk dat Schijndel een mirakel nodig had om nog te winnen. Schijndel probeerde op het begin veel druk te zetten op de bal waardoor het passen moeilijker werd. Hieruit konden ze nog een aantal punten verdienen, waarop Jumpers een time-out pakten om de rust weer terug te keren in het spel. Vervolgens waren het beide partijen die om de beurt de bal in de ring konden leggen en werd de wedstrijd afgesloten met een stand van 73-64

Eindstand: 73-64 in het voordeel van Jumpers

Topscorers: Wouter Oosterbeek 18, Dirk Laurensse 17 en Jorik Wulterkens 11

De volgende wedstrijd speelt Jumpers uit tegen Tantalus op vrijdag 5 april om 21:30 in Eindhoven.