Home /
Jumpers wint 5 op een rij!
;

Jumpers wint 5 op een rij!

Op zaterdag 1 april stond de volgende wedstrijd op het programma. Jumpers 76 moest aantreden tegen het thuispelende Deurne. Waar Justin de score opende met een 3-punter in zijn sterke eerste kwart met 10 punten was vooral Deurne de baas tegen onze zone. Het blijkt toch dat een groot veld lastiger te belopen is voor […]

Op zaterdag 1 april stond de volgende wedstrijd op het programma. Jumpers 76 moest aantreden tegen het thuispelende Deurne.
Waar Justin de score opende met een 3-punter in zijn sterke eerste kwart met 10 punten was vooral Deurne de baas tegen onze zone. Het blijkt toch dat een groot veld lastiger te belopen is voor ons dan ons eigen thuisveld. Zo wist Deurne in de eerste 6 minuten van de wedstrijd al 5 3-punters raak te schieten. Wij konden door onze eigen aanval te blijven spelen wel aan blijven haken maar desondanks werd het 1ste kwart terecht in het voordeel van Deurne afgesloten met 31 – 23.

Interim coach Mirko Antheunisse bleef vooral hameren op de felheid die wij moesten vinden om de wedstrijd in ons voordeel te kunnen sturen. Tijdens het 2de kwart kregen we meer controle over de aanval van Deurne waardoor wij zelf ook meer met snelheid konden gaan spelen. Thomas wist tijdens dit kwart ook een aantal belangrijke scores te maken waardoor we beetje bij beetje aan konden haken. Mede door goed verdedigend werk van Loek werd het 2de kwart werd afgesloten met 16-23 in het voordeel van de jongens uit Venray. (rust 47-46)

Tijdens de rust voelde we als team wel dat wij eigenlijk de bovenliggende partij zouden moeten gaan worden als wij rustig ons eigen spelletje zouden blijven spelen. Wouter maakte het tijdens het 3de kwart nog even te bond met de heer D. Jagers die zijn naam tijdens deze wedstrijd ook aardig eer aan deed en zij kregen samen een dubbelfout. In de 6 de minuut van het 3de kwart kwamen we voor het eerst sinds de openingscore op voorsprong. We kregen veel vrije worpen maar deze werden niet echt benut. Dirk liet zijn doormiddel van een airbal zien dat wij als team de vrijeworpen niet hadden geoefend tijdens de laatste training. Dirk werd overigens wel topscoorder met 26 punten en was een goede en constante factor tijdens de wedstrijd. Andrea Penco wist met een van zijn acties een fraaie and-1 noteren om de score tot 59-61 te brengen in ons voordeel. Eindstand 3de kwart 64-65 in het voordeel van Jumpers.

Tijdens het laatste kwart was het vooral stuivertje wisselen en zou het de vraag gaan worden wie als eerste een gat kon slaan. Het duurde lang maar dit gebeurde uiteindelijk in de 9de minuut van het 4de kwart. Jorik Scoorde 10 van zijn 16 punten in het laatste kwart en kreeg het voor elkaar om een goaltending uit het vuur te slepen om vervolgens en om een klap tegen zijn strot te incasseren om het gat in de laatste minuut naar 4 punten te brengen. Deurne wist in de laatste 2 minuten van de wedstrijd niet meer te scoren waardoor de eindstand op 80-88 werd bepaald.

Op zaterdag 8 april staat om 16:00 uur de thuiswedstrijd tegen Akros op de planning. Na deze wedstrijd staat het teamuitje van Jumpers op de planning is hopelijk de 6de plaats binnen handbereik.

Topscores: Dirk 26, Justin 18, Jorik 16 punten