Home /
Jumpers verliest van koploper
;

Afgelopen zaterdag speelde het eerste team van Jumpers tegen de koploper Achilles’71 uit Nuenen. Jumpers had de eerste 2 wedstrijden van 2020 gewonnen en er was dus genoeg vertrouwen in het team voor een goede afloop. Daarnaast heeft Jumpers met Patryk Wojtysiak er een nieuwe speler bij. Jumpers begon ijzersterk aan de wedstrijd en de […]

Jumpers begon ijzersterk aan de wedstrijd en de eerste paar minuten was het overduidelijk de bovenliggende partij. De heren van Jumpers waren een stuk feller en binnen 2 minuten stond het met 8-0 voor. De bezoekers begonnen langzaam wakker te worden maar toch was Jumpers de winnende partij dit kwart. (18-12)

Het tweede kwart had Jumpers het een stuk zwaarder. De mannen van Achilles gingen het tempo omhoog gooien, iets waar Jumpers duidelijk moeite meehad. De bezoekers konden veel te makkelijk scoren en gingen Jumpers dan ook makkelijk voorbij dit kwart. Jumpers kwam dan ook maar tot 8 punten dit kwart, terwijl in het eerste kwart Jumpers dit lukte binnen 2 minuten. Ruststand: 26-33

Na gerust te hebben hoopte Jumpers er weer volop tegen aan te knallen. Toch waren het de mannen uit Nuenen die de voorsprong vergrootte tot 15 punten. Jumpers bleef het lastig hebben met hoge tempo en felle spel van Achilles. Het was Jorik Wulterken die, dit kwart met 3 driepunters, ervoor zorgde dat Jumpers nog enigszins in de wedstrijd bleef. Uiteindelijk waren beide teams erg aan elkaar gewaagd dit kwart en was het verschil in score dit kwart maar 1 punt, 20 om 21, in voordeel van Achilles. (46-54)

Het laatste kwart leek veel op dat van het tweede. Teveel makkelijke scores tegen en zelf teveel moeite met score. Jumpers kwam dit kwart dan ook maar tot 8 punten terwijl de bezoekers wel weer tegen de 20 punten erin gooide. Er werd dan ook terecht verloren van de koploper. Eindstand: 54-72

Topscoorders: Jorik Wulterkens 15 punten, Dirk Laurense 14 punten, Patryk Wojtysiak 14 punten.

Volgende wedstrijd op het programma voor Jumpers is op 8 februari om 20:00 uur in Lieshout.