Home /
Jumpers verliest van koploper
;

Afgelopen zaterdag speelde Jumpers zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Op bezoek kwam de koploper van de competitie Attacus uit Veghel. Bij Jumpers ontbraken de basiskrachten Jorik Wulterkens, Wouter Oosterbeek en Justin Gommans. Dus werd er een beroep gedaan op een aantal recreanten en met Bart van Dijk, Ralf Claessens, Thomas Ewalts en Roy Lucassen in de gelederen kon […]

Afgelopen zaterdag speelde Jumpers zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Op bezoek kwam de koploper van de competitie Attacus uit Veghel. Bij Jumpers ontbraken de basiskrachten Jorik Wulterkens, Wouter Oosterbeek en Justin Gommans. Dus werd er een beroep gedaan op een aantal recreanten en met Bart van Dijk, Ralf Claessens, Thomas Ewalts en Roy Lucassen in de gelederen kon Jumpers de wedstrijd spelen.

Vanwege het gebrek aan lange mannen bij Venray werd er begonnen met een zone-defense. Jumpers probeerde hiermee het spel compact te houden maar al snel werd duidelijk dat de mannen uit Veghel ook over een aantal schutters beschikte en met vier driepunters in de eerste vijf minuten wist Jumpers dat het nog een zware wedstrijd ging worden. Via een aantal goede scores aan de kant van Jumpers bleef het in de wedstrijd en stond het eind eerste kwart 20-27.

Het tweede kwart kreeg Jumpers het steeds lastiger. Dit kwam mede doordat Attacus optimaal gebruik ging maken van hun lange center en hierop hadden de mannen uit Venray geen antwoordt. Jumpers bleef hard knokken en het hield de achterstand beperkt tot twaalf punten bij rust. 33-45

Na rust kwamen de bezoekers ontzettend sterk uit de startblokken en werd ook meteen duidelijk waarom ze de koploper zijn. Jumpers probeerde het wel maar miste veel kansen en met slechts negen punten in het derde kwart werd de achterstand in dit kwart naar 28 punten gezet. 42-70

Voor Jumpers en Attacus was duidelijk dat de wedstrijd gespeeld was. Jumpers bleef het in de verdediging lastig hebben maar het kwam dit kwart wel meer tot scoren. Beide teams maakte er nog een leuke wedstrijd van werd zo sportief uitgespeeld. Eindstand: 59-95

Topscoorders: Dirk Laurense 19 punten, Nicola Radonic 12 punten, Roy Lucassen 10 punten.