;

Afgelopen zaterdag stond in Berlicum de uitwedstrijd tegen Springfield op het programma voor de heren van Jumpers ’76. De afgelopen weken had de Venrayse ploeg zeer weinig trainingsarbeid verzet door een hoog aantal afwezigen. Desondanks trad het team toch met acht spelers aan, en ontbraken slechts routinier Andrea Penco en Sebastiaan Wijnen. Het gebrek aan […]

Afgelopen zaterdag stond in Berlicum de uitwedstrijd tegen Springfield op het programma voor de heren van Jumpers ’76.
De afgelopen weken had de Venrayse ploeg zeer weinig trainingsarbeid verzet door een hoog aantal afwezigen. Desondanks trad het team toch met acht spelers aan, en ontbraken slechts routinier Andrea Penco en Sebastiaan Wijnen.

Het gebrek aan training intensiteit liet zich goed zien in het eerste kwart. De tegenstander ging fel van start en had de fysieke overhand in onderlinge duels. Het verschil werd echter van buiten de driepunterlijn gemaakt. Met vier vroege driepunters van drie verschillende spelers keken de heren van Jumpers 76 na het eerste kwart direct tegen een achterstand van 22-7 aan.

Hierop besloot coach Jan Kraus van een zone verdediging over te stappen naar een man-to-man verdediging. Hierdoor schakelt Berlicum over naar meer inside spel maar komt Jumpers uiteindelijk ook beter in haar eigen spel. Met name Dirk Laurensse pakt de leiding met een aantal sterke drives naar de baskets. Jumpers 76 sluit het tweede kwart met 19-22 winnend af, echter is de marge te klein om werkelijk in te lopen op de tegenstander uit Berlicum.

In de eerste vier minuten na rust kan Jumpers 76 nog redelijk in het spoor van de tegenstander blijven. Hierna stokte de aanval bij Venray echter volledig, en kan Springfield de wedstrijd met een 19-3 run volledig op slot gooien. Hieruit blijkt met name de ervaring van de heren uit Berlicum, maar ook het fysieke overwicht in lengte en kilo’s weegt hierbij zwaar in de weegschaal. Waarschijnlijk zijn de extra kilo’s kracht van de tegenstander opgedaan bij hun sponsor Horst Stappers Filet Culinair.

Aan het begin van het laatste kwart keek Jumpers dus op tegen een achterstand van 27 punten (70-43). Maar de heren uit Venray hadden wel besloten hun huid duur te verkopen in het vierde kwart, en weer gewoon te gaan basketballen. Deze opdracht werd vanaf het begin goed uitgevoerd met enkele goede intercepties en daarop volgende fast-breaks van onder andere Loek Claessens en Justin Gommans. Waarmee uiteindelijk een respectabele einduitslag van 81-70 op het scorebord stond.

Aankomend weekend zijn de spelers tijdens de carnaval handtekeningen aan de fans aan het uitdelen. Op 4 maart staat de altijd leuke derby tegen Bakel op het programma, om 19.00 uur in sporthal ’t zand in Bakel.

Topscorers: Dirk Laurensse 31 punten, Peter Hoeijmakers 12 punten en Jorik Wulterkens 8 punten.