Home /
Jumpers verliest van de nr. 2
;

Afgelopen zondag reisde de mannen van Jumpers door de vele afwezigen slechts met 7 man en zonder coach naar Nederweert om te spelen tegen de nr. 2 Jumping Giants. De thuiswedstrijd werd door Jumpers gewonnen met slechts 1 punt dus het was duidelijk dat Jumping Giants gebrand was om revanche te nemen. Het eerste kwart […]

Het eerste kwart kon Jumpers het spel van Jumping Giants nog bijhouden ondanks het grote lengte verschil. Op elke positie hadden de mannen van Nederweert spelers die één kop groter waren maar hier werd nog niet optimaal gebruik van gemaakt. Aan Jumpers kant waren het Denny Janssen en Steffan Claessens die met hun drietjes zorgde dat Jumping Giants niet de kans kreeg om uit te lopen. (25-22)

De mannen van Jumping Giants begonnen het tweede kwart feller waardoor ze na een paar minuten de voorsprong hadden uitgebreid naar 9 punten. Vervolgens waren het Jorik Wulterkens en Dirk Laurense, die met 9 en 8 punten in dit kwart, ervoor zorgde dat Jumpers op gelijke hoogte kon komen. Ruststand (42-42).

Tot aan de rust was het Jumpers gelukt om in het scoreverloop bij te blijven. Dit tot groot ongenoegen bij de mannen van Nederweert die dit in de rust ook te horen hebben gekregen. De thuisploeg begon steeds beter gebruik te maken van hun lange mannen en meer schoten te raken. Hier hadden de mannen uit Venray duidelijk moeite mee en dit was ook terug te zien in het scoreverloop. Daarnaast raakte bij Jumpers Steffan Claessens geblesseerd waardoor ze nog maar 1 wissel hadden. (69-55)

Het vierde kwart veranderde er niet veel aan het spel. Bij de mannen uit Venray begint de vermoeidheid steeds meer aan te slaan en komt het moeilijk tot scoren. De thuisploeg loopt hierdoor nog uit tot een ruime overwinning. (94-64).

“Ondanks de nederlaag kan Jumpers toch nog tevreden terugkijken op vooral een goed gespeelde eerste helft. Het was jammer dat we niet compleet waren want dan was dit toch een hele andere wedstrijd geweest” Dirk laurense

Topscoorders: Dirk Laurense 22 punten, Jorik Wulterkens 15 punten, Justin Gommans 10 punten.