Home /
Jumpers verliest van concurrent
;

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen BC Bumpers op het programma. Jumpers had voor de wedstrijd een achterstand van twee punten op Bumpers en kon bij een overwinning op gelijke hoogte komen. Afwezigen aan de kant van Venray waren Maarten Wijnen, Tomas Polvlionis beide blessure, Peter Hoeijmakers en Moustafa Baidouri. Ondanks een aantal afwezigen kon […]

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen BC Bumpers op het programma. Jumpers had voor de wedstrijd een achterstand van twee punten op Bumpers en kon bij een overwinning op gelijke hoogte komen. Afwezigen aan de kant van Venray waren Maarten Wijnen, Tomas Polvlionis beide blessure, Peter Hoeijmakers en Moustafa Baidouri. Ondanks een aantal afwezigen kon Jumpers met een tiental spelers aan de wedstrijd beginnen.

Jumpers begon sterk aan de wedstrijd en binnen no time stond de thuisploeg voor met 7-0 door scores van Jorik Wulterkens en Wouter Oosterbeek. Hierna begon Bumpers zich ook te bemoeien met het scoreverloop en bracht de achterstand terug tot vier punten 13-9. Door scores van onder andere Maarten Steffers en Dirk Laurense hield Jumpers de voorsprong in het eerste kwart. (22-15)

Het tweede kwart begon Bumpers scherper aan de wedstrijd en naderde Jumpers tot twee punten 29-27. Vervolgens was het Denny Janssen die met één driepunter de voorsprong vergrootte tot vijf punten. Toch waren het de mannen uit Sittard die in dit kwart de voorsprong namen. In deze fase was het spel bij Jumpers onzorgvuldig en kreeg het meer moeite om de bal in het netje te krijgen. Ruststand: 36-38.

Na de rust was Jumpers net als het begin van de wedstrijd weer scherp en nam het via een score van Steffan Claessens weer de leiding. In de minuten erna breide Jumpers de voorsprong, door middel van scores van Dirk Laurense en één driepunter van Jorik Wulterkens, verder uit tot 51-44. Bumpers deed nog wel wat terug dit kwart maar de mannen uit Venray hielden de voorsprong. (53-48)

Het vierde kwart scoorde beide teams om en om maar waar Jumpers tweepunters maakte was het Bumpers dat de driepunter begon te vinden. Dit en het slechte verdedigen van Jumpers zorgde ervoor dat Bumpers weer de leiding kon pakken 60-61. Jumpers begon steeds slordiger te spelen en Bumpers profiteerde hier optimaal van. De mannen uit Sittard pakte een voorsprong van vijf punten en Jumpers probeerde nog een laatste keer aan te zetten. Dit leek te gaan lukken want Jumpers kwam mede door Steffan Claessens terug tot één punt 68-69 maar na een time-out van Bumpers kwam Jumpers niet meer tot scoren toe. Bumpers liep vervolgens uit naar een voorsprong van acht punten. Eindstand 68-76

Topscoorders: Dirk Laurense 27 punten, Jorik Wulterkens 16 punten, Wouter Oosterbeek 11 punten.

Volgende wedstrijd voor Jumpers is op 27 januari om 14:30 uur in Eindhoven tegen Almonte 2.