Home /
Jumpers verliest op lengte
;

Jumpers verliest op lengte

Zaterdagmiddag speelde de mannen van Jumpers de tweede uitwedstrijd in Zuid-Limburg. Dit keer moesten ze naar Sittard toe om te spelen tegen BC Bumpers. Vorig seizoen werd de uitwedstrijd nog flink verloren en is door het corona gebeuren de thuiswedstrijd niet gespeeld. Afwezig bij Jumpers was lange man Wouter Oosterbeek. Vanuit de recreanten kwamen Nikola Radonic en Ralf Claessens […]

Zaterdagmiddag speelde de mannen van Jumpers de tweede uitwedstrijd in Zuid-Limburg. Dit keer moesten ze naar Sittard toe om te spelen tegen BC Bumpers. Vorig seizoen werd de uitwedstrijd nog flink verloren en is door het corona gebeuren de thuiswedstrijd niet gespeeld. Afwezig bij Jumpers was lange man Wouter Oosterbeek. Vanuit de recreanten kwamen Nikola Radonic en Ralf Claessens het team versterken. 

Jumpers begon goed aan de wedstrijd en pakte een voorsprong door scores van Dirk Laurense en één driepunter van JorikWulterens. Vervolgens vergat Jumpers te scoren en nam de thuisploeg halverwege het eerste kwart de leiding. Beide teams waren duidelijk aan elkaar gewaagd en de score bleef dicht bij elkaar. Toch was het de thuisploeg die met een kleine voorsprong het eerste kwart afsloot. (21-16)

De thuisploeg had met een aantal lange mannen een groot lengte voordeel en de mannen uit Venray wisten dus dat ze in de verdediging hard moesten blijven werken om. Het tweede kwart werd weer geopend door Jumpers en door scores van Ralf Claessens en Dirk Laurense stond het al snel weer gelijk 25-25. Ook dit kwart bleef het spannend en konden beide teams geen afstand nemen van elkaar. Het kwart eindigde met een score van Justin Gommans en bracht het verschil tot 1 punt. Ruststand: 43-42.

Na rust was het Jumpers dat beter uit de startblokken kwam en door een score van Sam Zacherl en maar liefst 3 driepunters van Jorik Wulterkens de leiding nam. Daarna was het een score van Maarten Steffers die zorgde dat Jumpers met 6 punten voorstond 53-59. De thuisploeg had een time-out nodig en ging daarna optimaal gebruik maken van hun lengte overwicht. Hier had Jumpers geen antwoordt op en voordat ze het wisten keken ze alweer tegen een achterstand aan. Door scores van Justin Gommans en Nikola Radonic bleef de schade beperkt. (72-65)

Ook het vierde kwart maakte de thuisploeg goed gebruik van hun lengte. Voor de mannen uit Venray werd Wouter Oosterbeek duidelijk gemist. Jumpers bleef hard werken en scoren maar kon niet voorkomen dat de thuisploeg ook bleef scoren waardoor de achterstand niet kleiner werd. In een veel scorende wedstrijd verliest Jumpers uiteindelijk met 11 punten. (97-86)

Topscoorders: Dirk Laurense 29 punten, Justin Gommans 21 punten, Jorik Wulterkens 19 punten

Aankomend weekend hebben de mannen uit Venray vrij. De volgende wedstrijd is op 10 oktober om 16:45 uur in Rosmalen tegen The Black Eagles