Home /
Jumpers verliest ondanks riante voorsprong
;

Dit weekend probeerde Jumpers revanche te nemen op het team van Tantalus uit Eindhoven. Nadat de mannen uit Venray in de uitwedstrijd tegen Tantalus in de extra tijd hebben verloren, wilden ze de onderlinge score met deze wedstrijd weer goedmaken. In het eerste kwart van de wedstrijd begon Jumpers sterk. Door snel spel van de […]

In het eerste kwart van de wedstrijd begon Jumpers sterk. Door snel spel van de club uit Venray wisten de mannen uit Eindhoven niet precies hoe ze dit moesten stoppen. Dit resulteerde in een stand van 28-10 in het voordeel van de Jumpers.

Na dit dramatische begin van de wedstrijd voor Tantalus moesten zij iets gaan veranderen om te stand weer enigszins hun richting op te trekken. Doordat zij aan het einde van het eerste kwart toch wel een beetje hoogte van het spel van de Jumpers begonnen te krijgen, wisten de mannen uit Eindhoven hierop in het tweede kwart een betere strategie toe te passen. Jumpers bleef ook in het tweede kwart het spelletje spelen dat in het eerste kwart effectief was gebleken. De scores gingen redelijk gelijk op, wat resulteerde in een tussenstand bij rust van 41-28.

Enigszins overmoedig begon Jumpers aan het gevreesde derde kwart van de wedstrijd. Met een comfortabele voorsprong werd de concentratie bij de mannen uit Venray een stuk minder. Tantalus had goed door dat de focus verwaterd was bij de Jumpers en maakte hier dankbaar gebruik van. In het derde kwart maakte Tantalus 28 punten, terwijl Jumpers 17 puntjes bij elkaar wisten te gooien. De tussenstand na het derde kwart kwam hierdoor uit op 58-56 voor de Jumpers.

Dit kon zo niet verder waardoor de Jumpers besloten om in het laatste kwart over te gaan op een man-to-man defence. De Jumpers werden gefrustreerd dat Tantalus zich zo goed had teruggevochten. De mannen uit Eindhoven wisten dat ze de winst binnen handbereik hadden en wisten de eerste minuut meteen een gelijkspel te bereiken. Ondanks dat de mannen uit Venray dankzij de man-to-man defence een stuk beter wisten te spelen dan het derde kwart, kwamen zij aan het einde toch net wat tekort. Tantalus wist in dit kwart 18 punten te scoren, waar Jumpers er 13 haalde. Eindstand van de wedstrijd werd hierdoor 67-72.

Topscoorders van Jumpers: Dirk Laurensse (26), Jorik Wulterkens (15) en Justin Gommans (10).

De volgende wedstrijd van Jumpers is op 18 maart. Om half 3 staat de uitwedstrijd tegen Jumping Giants op het programma.