Home /
Jumpers verliest met 5 man
;

Afgelopen zondag moesten de heren naar Maastricht om de uitwedstrijd tegen BC Kimbria te spelen. Bij Jumpers waren afwezig Wouter Oosterbeek en Justin Gommans waardoor het nog maar vijf vaste spelers had. Helaas kon niemand van de recreanten of jeugd uithelpen en het aantrekkelijke tijdstip van 18:00 uur in Maastricht maakte het ook niet makkelijker. […]

Afgelopen zondag moesten de heren naar Maastricht om de uitwedstrijd tegen BC Kimbria te spelen. Bij Jumpers waren afwezig Wouter Oosterbeek en Justin Gommans waardoor het nog maar vijf vaste spelers had. Helaas kon niemand van de recreanten of jeugd uithelpen en het aantrekkelijke tijdstip van 18:00 uur in Maastricht maakte het ook niet makkelijker. Toch gingen de vijf heren onder leiding van coach Sinpat Kapriloglu met veel plezier naar het zuiden.

Voor coach Sinpat Kapriloglu was de starting-five duidelijk ;). Jumpers speelde de wedstrijd met Jorik Wulterkens, Dirk Laurense, Maarten Steffers, Nicola Randonic en Casper ten Brink.

Het eerste kwart begon Jumpers in een zone-defence en had het moeite met het grote veld in Maastricht. Toch bleef het de eerste minuten gelijk opgaan en stond het 10-8 na drie minuten. Vervolgens scoorde Kimbria dertien punten op rij waardoor het een ruime voorsprong had genomen. Via scores van Maarten Steffers en Dirk Laurense probeerde Jumpers de schade te beperken. 28-14

Jumpers begon het tweede kwart goed en verkleinde de voorsprong tot negen punten 28-19. Vervolgens vergrootte Kimbria de versprong weer tot meer dan tien punten maar via Jorik Wulterkens en Dirk Laurense kwam Jumpers weer terug en stond het na vijf minuten in het tweede kwart 34-26. Coach Sinpat Kapriloglu nam een time-out want zonder wissels bij Jumpers was het duidelijk dat alle time-outs nodig waren. Ondanks de time-out kwam Jumpers niet goed uit de startblokken en via een aantal driepunters van Kimbria stond het bij rust 48-29.

Zonder wissels wist de heren uit Venray dat het nog een zware tweede helft ging worden maar de heren waren vast beraden om er een leuke wedstrijd van te maken.

Het derde kwart ging gelijk op maar door de voorsprong die de thuisploeg al had opgebouwd kwam Jumpers ook niet dichterbij. De mannen speelde een aantal mooie aanvallen dit kwart maar beloonde het zichzelf niet door de scores af te maken. Hierdoor bleef de achterstand achttien punten. 60-42

Ook het laatste kwart ging het gelijk op en hield Jumpers goed stand. De wedstrijd werd door beide teams sportief uitgespeeld en Jumpers verkleinde de achterstand tot zeventien punten waardoor het de tweede helft had gewonnen met één punt. Voor de vijf heren uit Venray toch een mooi statistiekje. Eindstand: 73-56

Topscoorders: Dirk Laurense 22 punten, Maarten Steffers 12 punten, Jorik Wulterkens 11 punten.

De volgende wedstrijd speelt Jumpers op zondag 15 mei om 12:00 uur in Roermond tegen Fanatics.