Home /
Jumpers verliest met 49-60 thuis van EBCG
;

Jumpers verliest met 49-60 thuis van EBCG

We wisten dat het een lastige wedstrijd zou gaan worden door het tekort aan lengte aan onze kant. Aan onze kant waren de spelers met lengte Dirk, Maarten S. en Mirko. Helaas kamt Mirko de laatste tijd veel met blessures waardoor ook deze wedstrijd weinig gebruik gemaakt kon worden van zijn spel een lengte. Hierdoor […]

We wisten dat het een lastige wedstrijd zou gaan worden door het tekort aan lengte aan onze kant. Aan onze kant waren de spelers met lengte Dirk, Maarten S. en Mirko. Helaas kamt Mirko de laatste tijd veel met blessures waardoor ook deze wedstrijd weinig gebruik gemaakt kon worden van zijn spel een lengte. Hierdoor nam hij de rol als coach op zich. Maarten W. normaal gesproken een 2-3 eindigde hierdoor af en toe op de 4.

De overige spelers: Bart, Ralf, Steffan, Denny en Jorik hadden de taak om het spel vanaf buiten te spelen.

Na de warming up begon de wedstrijd wat rommelig van beide kanten. Gelukkig was dit voor het neutrale publiek op de tribunes geen probleem. We kwamen achter met 4-0 maar wisten dit weer gelijk te trekken. De rest van het eerste kwart werd er over een weer wat gescoord maar stond EBCG voor met 8-14 na het eerste kwart.

Het 2de kwart werd het spel over het geheel wel beter, er waren een aantal mooie individuele acties van Dirk waardoor het verschil de hele tijd een punt of 8-10 bleef. Aan het einde van de eerste helft gooide Denny voor de 2de wedstrijd op rij een 3 punter raak waardoor we met 5 punten achterstand gingen rusten. Het was de hele wedstrijd een fysieke wedstrijd waarbij veel body contact werd toegelaten door de scheidstrechters. Zij floten verder een prima neutrale pot waarbij niemand echt voor- of nadeel heeft ervaren van de scheidsrechters.

In de 2de helft gingen we er meteen weer fel tegenaan. Echter duurde het wel weer 2,5 minuut voordat de eerste score weer viel in dit kwart. Dit kwam mede door het fysieke contact dat werd toegelaten in deze periode. Maarten S. die zijn eerste seizoen speelt bij H1 heeft deze wedstrijd veel kunnen spelen en ervaring op kunnen doen. Het was niet altijd makkelijk om te gaan met het fysieke spel maar hij was goed in staat hier mee om te gaan en wordt hier alleen maar sterker van. Aan het einde van het 3de kwart wisten we nog terug te komen tot 2 punten maar helaas sloeg EBCG daarna nog een klein gaatje zodat het verschil alsnog 8 punten was aan het einde van het 3de kwart.

In het laatste kwart kregen we al vrij snel een paar scores tegen waardoor het gat wel was geslagen. Daarna is de wedstrijd gewoon tot het einde uitgespeeld en is er eigenlijk niet zoveel meer gebeurd.

We gaan ons nu eerst voorbereiden op de Carnaval en zijn daarna weer terug te vinden op het veld uit tegen Achilles.