Home /
Jumpers verliest lastige wedstrijd
;

Afgelopen zaterdag moesten de mannen van Jumpers naar Veghel om te spelen tegen Attacus. Afwezig bij Jumpers was Maarten Steffers.  Hiervoor in de plaats deed Ralf Claessens van de recreanten mee.  Jumpers opende de wedstrijd met een score van Dirk Laurense. De wedstrijd ging gelijk op en beide teams hielden elkaar in evenwicht. Het was ook snel duidelijk dat […]

Afgelopen zaterdag moesten de mannen van Jumpers naar Veghel om te spelen tegen Attacus. Afwezig bij Jumpers was Maarten Steffers.  Hiervoor in de plaats deed Ralf Claessens van de recreanten mee.

Jumpers opende de wedstrijd met een score van Dirk Laurense. De wedstrijd ging gelijk op en beide teams hielden elkaar in evenwicht. Het was ook snel duidelijk dat de scheidsrechters er weinig zin in hadden door in het eerste kwart maar liefst voor nul overtredingen te fluiten.  Uiteindelijk was het de thuisploeg die het initiatief nam en een voorsprong van 5 punten pakte 19-14. Via een driepunter van Jorik Wulterkens kwam Jumpers weer dichterbij maar het was Attacus dat het laatste woord had dit kwart. (21-17)

Het tweede kwart opende Attacus de score maar het was Justin Gommans die met 2 scores zorgde dat Jumpers in de wedstrijd bleef. De wedstrijd ging in een hoog tempo op en neer. Beide teams waren duidelijk aan elkaar gewaagd en mede doordat de scheidsrechters moeite hadden om hun fluitje te vinden ging het tweede kwart ook razendsnel voorbij. Het was Jumpers dat dit kwart het laatste woord had en ging met een minimale voorsprong van 1 punt de rust in. (34-35)

De tweede helft begon Jumpers goed met een driepunter van Jorik Wulterkens. Het tempo lag net als in de eerste helft weer ontzettend hoog en Jumpers begon hier steeds meer last van te krijgen. Langzaam kwam Attacus dan ook dichterbij en halverwege het derde kwart pakte ze brutaal de leiding. Dit keer was het Wouter Oosterbeek die met 2 driepunters Jumpers in de wedstrijd hield. (60-56)

Het laatste kwart kreeg Jumpers het steeds moeilijker. De mannen uit Veghel bleven makkelijk scoren en Jumpers kon het niet bijhouden. Attacus nam een voorsprong van 10 punten en de mannen uit Venray hadden niet de kracht om terug te komen. Eindstand: 89-78

Topscoorders: Jorik Wulterkens 25 punten, Dirk Laurense 19 punten, Wouter Oosterbeek 17 punten.

Volgende wedstrijd speelt Jumpers thuis op 12 maart om 18:00 uur tegen Yellow Sox uit Bakel.