Home /
Jumpers verliest lastige wedstrijd
;

Jumpers dat dit seizoen onder leiding van Sinpat Kapriloglustaat heeft een aantal veranderingen ten opzichte van vorig seizoen. Zo is al jaren lang vaste kracht Justin Gommans naar de recreanten toe gegaan. Daarvoor in de plaats zijn Peter Hoeijmakers en Youssef El Morabit weer teruggekeerd op het oude nest. Roy Lucassen die afgelopen jaren de jeugd trainde heeft ook weer zijn […]

Jumpers dat dit seizoen onder leiding van Sinpat Kapriloglustaat heeft een aantal veranderingen ten opzichte van vorig seizoen. Zo is al jaren lang vaste kracht Justin Gommans naar de recreanten toe gegaan. Daarvoor in de plaats zijn Peter Hoeijmakers en Youssef El Morabit weer teruggekeerd op het oude nest. Roy Lucassen die afgelopen jaren de jeugd trainde heeft ook weer zijn basketbalschoenen opgepakt en heeft Jumpers met Norbert Kozlik er een nieuwe speler bij. Jeugdspeler Arda Kilic zal ook dit seizoen vaste bankspeler zijn bij de Heren 1. Voor Casper ten Brink en Nicola Radonicis het alweer hun 2e en 3e seizoen bij Jumpers.

Daarnaast bestaat het team uit de al jaren lang vaste krachten Dirk Laurense, Jorik Wulterkens, Wouter Oosterbeek en Maarten Steffers.

Afgelopen zaterdag speelde Jumpers zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Tantalus, vorig seizoen nog uitkomend in de 1eklasse, uit Eindhoven kwam op bezoek bij Jumpers. Afwezig bij Jumpers Casper ten Brink en Arda Kilic.

Het eerste kwart ging de score gelijk op en na een paar minuten stond het 7-8. Toch was het spel bij Jumpers slordig. Hier profiteerde de bezoekers optimaal van en namen al snel een voorsprong van zeven punten 10-17. Via scores van Wouter Oosterbeek en Dirk Laurense kwam Jumpers nog terug maar toch hadden de mannen uit Eindhoven het betere van het spel. 16-23

Ook het tweede kwart had Jumpers het lastig en was duidelijk te zien dat de spelers nog aan elkaar moesten wennen. Via een driepunter van Youssef El Morabit stond het halverwege het tweede kwart  nog steeds zeven punten achter 25-32. De laatste minuten van het tweede kwart waren de mannen uit Venray vergeten wat verdedigen was en liep de achterstand uit tot maar liefst 17 punten.

Ruststand: 32-49

Na rust ging Jumpers zone-defense spelen en dit leverde de eerste paar minuten meteen resultaat op. Via een aantal driepunters en een sterke verdediging kwam Jumpers terug tot tien punten 43-53. Tantalus had een time-out nodig om zich weer te herstellen en via een aantal goede scores werd de voorsprong weer vergroot tot vijftien punten. 52-67

Het laatste kwart probeerde Jumpers nog terug te komen maar het team uit Eindhoven was deze wedstrijd een maatje te groot. De mannen van Jumpers waren met de vele nieuwe spelers dit seizoen nog duidelijk zoekende. Eindstand: 74-85.

Topscoorders: Dirk laurense 24 punten, Peter Hoeijmakers 15 punten, Youssef El Morabit 13 punten.

De volgende wedstrijd voor Jumpers is tegen Jumping Giants op 24 september om 17:00 uur in Nederweert.