Home /
Jumpers verliest lastige uitwedstrijd
;

Op zondag ochtend 11:00 uur stond de uitwedstrijd tegen Achilles uit Nuenen op het programma voor de heren van Jumpers. Op voorhand wisten de mannen uit Venray dat dit een lastige wedstrijd zou gaan worden. Achilles dat uitstekend aan het seizoen is begonnen met 3 gespeeld 3 gewonnen. Aan de kant van Jumpers speelde de […]

Op zondag ochtend 11:00 uur stond de uitwedstrijd tegen Achilles uit Nuenen op het programma voor de heren van Jumpers. Op voorhand wisten de mannen uit Venray dat dit een lastige wedstrijd zou gaan worden. Achilles dat uitstekend aan het seizoen is begonnen met 3 gespeeld 3 gewonnen. Aan de kant van Jumpers speelde de nieuwe aanwinst Jakub Juszizuk voor het eerst mee. Afwezigen waren: Roy Lucassen, Quincy Smits. Marcel Kuypers was deze wedstrijd playing coach door afwezigheid van coach Jan Kraus.

In het eerste kwart waren beide teams aan elkaar gewaagd. Er werd op een hoog tempo gespeeld en je kon zien dat de thuisploeg dat graag doet en de spelers voor heeft. Aan de kant van Jumpers werd er veel gewisseld om het hoge tempo bij te houden en mede door een sterk spelende Wouter Oosterbeek bleef Jumpers in de buurt van Achilles. Aan het eind van het kwart was het Kelvin Lammerts van Bueren die, voor het eerste jaar bij de senioren speelt, met een driepunter ervoor zorgde dat Jumpers het kwart winnend afsloot. (15-16)

Ook het tweede kwart deden beide teams niet voor elkaar onder. Toch was het de thuisploeg die elke keer met een paar punten voorstond. Aan het einde van dit kwart had Jumpers de beslissing van de scheids tot twee keer toe niet meezitten waardoor Jumpers de rust in ging met zes punten achterstand in plaats van twee punten. Ruststand: 30-24

Na rust was het de thuisploeg die de wedstrijd naar zich toe trok. Waar de bal bij Achilles makkelijk door het netje ging wou het aan de kant van Jumpers maar niet lukken. In dit kwart werd ook duidelijk dat Jumpers het hoge tempo niet meer kon bijbenen en begon Achilles langzaam de voorsprong uit te breiden. (43-31)

Het vierde kwart leek veel op het derde kwart. Jumpers had het moeilijk en het tempo bleef te hoog liggen waardoor Achilles de voorsprong langzaam bleef uitbreiden. Eindstand: 66-44.

Topscoorders: Wouter Oosterbeek 12 punten, Jorik Wulterkens 8 punten, Jacub Juszizuk 7 punten.

Het is duidelijk dat Jumpers nog moet wennen aan de nieuwe samenstelling van het team maar dat er is zichtbaar vooruitgang te zien.

Volgende wedstrijd voor Jumpers is een thuiswedstrijd op 12 oktober om 17:30 uur in sporthal de Wetteling zaal 2 tegen BC Lieshout.