Home /
Jumpers verliest in spannende wedstrijd
;

Afgelopen zaterdag mochten de mannen van Jumpers aantreden tegen BV Schijndel in Schijndel. Het was vooraf al duidelijk dat het een spannende wedstrijd zou gaan worden omdat beide teams pas twee wedstrijden gewonnen hadden. Afwezig bij de Venraynaren waren Peter Hoeijmakers, Wouter Oosterbeek, Roy Lucassen en Moustafa Baidouri. Het eerste kwart begonnen de mannen van […]

Het eerste kwart begonnen de mannen van Jumpers meteen sterk, en namen de leiding door een driepunter van Maarten Wijnen en een bucket-shot van Dirk Laurensse. Duidelijk was te zien dat BV Schijndel het lastig had met het verdedigen van Maarten Wijnen en Dirk Laurensse. Door deze twee mannen zoveel mogelijk de ruimte te geven probeerde Jumpers een voorsprong uit te bouwen, maar dit ging minder makkelijk dan verwacht omdat er veel makkelijke ballen gemist werden. Hierdoor werd de stand eind eerste kwart 13-13.

In het tweede kwart ging BV Schijndel meer druk uitoefenen op de bal. Hierdoor had Jorik Wulterkens het lastig om een georganiseerde aanval op te zetten. Dit resulteerde in mindere aanvallen en slordig pasen waardoor de ploeg uit Schijndel een paar makkelijke scores kreeg en uit kon lopen met een kleine voorsprong van 4 punten. Met als gevolg hiervan nam coach Sinpat Kapriloglu genoodzaakt een time-out om de ploeg weer scherp te krijgen. De boodschap was duidelijk in ontvangst genomen en er werd beter gepasst, vrijgelopen en voor elkaar gewerkt. Hierdoor kon Steffan Claessens een simpele lay-up maken en kon de stand voor rust worden afgesloten met een score van 28-25.

Bij de rust werd er nog een peptalk gehouden om de mannen scherp te houden zodat ze net zo sterk startte als na de time-out. Door een sterk spelende Maarten Wijnen konden de mannen uit Venray een paar easy-buckets maken waardoor Jumpers een voorsprong kon uitbouwen naar 5 punten. Waarop BV Schijndel een time-out nam om zo zijn mannen hierop te attenderen. Hierdoor werd het voor Maarten Wijnen en Dirk Laurense een stuk lastiger om gebruik te maken van de mismatch die zij hadden en was het aan de rest om hiervan de profiteren. Echter werd dit te weinig gedaan en zodoende kon Schijndel de leiding weer terug nemen. Stand eind derde kwart 43-41.

Het laatste kwart begon, het was duidelijk dat beide ploegen zich moesten bewijzen om deze wedstrijd te winnen. BV Schijndel begon weer met veel druk op de bal te zetten waardoor Jumpers weinig rust kreeg in het spel. Hierdoor kwam Schijndel tot een voorsprong van maar liefst 11 punten. Dit resulteerde in een time-out waarbij Jumpers genoodzaakt was zijn spel aan te passen. De gebruikelijke zone defense werd weg gedaan en Jumpers ging over in een man-to-man defense. Hierdoor moesten de mannen van Schijndel meer moeite doen in de aanval waardoor zij ook minder energie overhielden voor hun verdediging. Daar maakte Jumpers mooi gebruik van en kreeg meer dreiging naar de ring. Zo werden er fouten uitgelokt en konden de Venraynaren terug komen vanaf de vrijeworplijn tot 5 punten.

Met nog 20 seconden op de klok en balbezit was het helder wat er gedaan moest worden. Jumpers zette een screen op Steffan Claessens om hem zo vrij te krijgen op de driepunterslijn en konden de stand zo terug brengen naar 63-61. Hierop werd een time-out gepakt door BV Schijndel zodat zij wisten wat ze moesten doen. Voor Jumpers was het duidelijk, zo goed mogelijk verdedigen en zo snel mogelijk de tijd weer stil zien te krijgen om zo een slechte pass te creëren bij de thuisploeg. Echter is dit niet gelukt en heeft Schijndel de tijd rond weten te passen en zodoende de wedstrijd gewonnen.

Eindstand: 63-61 in het voordeel van BV Schijndel.

Topscorers: Dirk Laurensse 19, Maarten Wijnen 17 en Jorik Wulterkens 13