Home /
Jumpers verliest in Sittard
;

Jumpers verliest in Sittard

Een week na de spannende wedstrijd tegen de koploper, stond deze zaterdag om 13:00 uur de uitwedstrijd tegen BC Bumpers uit Sittard op het programma voor de mannen van Jumper ’76. Afwezigen: Dirk Laurense, Jakub Juszizuk en Sam Skamla. Jeugdspeler Sam Zacherl was bereid mee te gaan, waardoor er uiteindelijk zeven man konden afreizen naar Sittard. De wedstrijd begon nog goed met […]

Een week na de spannende wedstrijd tegen de koploper, stond deze zaterdag om 13:00 uur de uitwedstrijd tegen BC Bumpers uit Sittard op het programma voor de mannen van Jumper ’76. Afwezigen: Dirk Laurense, Jakub Juszizuk en Sam Skamla. Jeugdspeler Sam Zacherl was bereid mee te gaan, waardoor er uiteindelijk zeven man konden afreizen naar Sittard.

De wedstrijd begon nog goed met een 0-5 voorsprong door een score van Oosterbeek en een driepunter van Wulterkens, waarna ook Sittard de draad oppikte. Dit eerste kwart ging het vrij gelijk op doordat beide teams verdedigend fouten maakten. Jumpers liet vooral aan het einde van dit kwart te makkelijk scores toe, waardoor Bumpers een run kon maken tot 28-21.

Het tweede kwart maakte Jumpers het zichzelf nog lastiger, omdat Steffers en Oosterbeek, de lange mannen van het team, beide al hun derde fout maakten in dit kwart. Bumpers maakte hier goed gebruik van. Door hard te blijven werken, beperkte Jumpers de schade. Met twee rake vrije worpen van Kupyers, gingen de teams de rust in bij een stand van 47-37.

In het derde kwart kreeg Steffers zijn vierde fout en waar in het tweede kwart hard werd gewerkt, leek nu de energie op. In de verdediging werden te veel makkelijke scores weggegeven en aanvallend zag het er ongeïnspireerd uit, met weinig scores. Bumpers drukte hard, en met een 21-4 run, was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld: 75-48.

Het begin van het vierde kwart werd nog benaderd dat de intensiteit omhoog moest. Het vierde kwart pakte Jumpers het weer aardig op en Zacherl liet zien dat er hoop is voor de toekomst, met vier punten en een mooi block in dit kwart. Door het puntenverschil, was dit kwart niet meer spectaculair, en ging deze als een nachtkaars uit: 94-62.

Uiteindelijk een veel grotere uitslag dan nodig, dus in de thuiswedstrijd is Jumpers, hopelijk dan wel compleet, zeker niet kansloos. Genoeg punten om mee te nemen naar de trainingen en de volgende wedstrijd op 7 december thuis tegen Springfield uit Berlicum, om 15:30 in sporthal de Wetteling.  

Topscoorders: Jorik Wulterkens 22 punten, Wouter Oosterbeek 20 punten, Marcel Kuypers 11 punten.