Home /
Jumpers verliest in Sittard
;

Afgelopen zaterdag moesten de mannen van Jumpers naar Sittard toe om te spelen tegen Bumpers. Een week eerder werd er na een spannende pot met verlenging nog gewonnen van de mannen uit Sittard. Jumpers speelde met de zelfde zeven spelers als een week eerder. Coach was wederom SinpatKapriloglu. Jumpers begon met een man-to-man defense iets dat een week […]

Jumpers begon met een man-to-man defense iets dat een week eerder uitstekend gewerkt had en de eerste paar minuten pakte dit weer goed uit. De score werd geopend door Dirk Laurenseen Jumpers pakte maar liefst een voorsprong van negen punten. Vervolgens begon het schot bij Bumpers te vallen en met een paar rake driepunters stond het 12-14. Jumpers had een time-out nodig om zich te herpakken en sloot het kwart af met een score van Casper ten Brink.

Het tweede kwart opende Bumpers de score en het was ook de thuisploeg die het betere van het spel had. De verdediging bij Jumpers stond niet goed en er werden teveel makkelijke scores weggegeven. Daarnaast viel Nicola Radonic uit met een enkel blessure waardoor Jumpers nog maar één wissel had. De thuisploeg eindigde het kwart met een driepunter waardoor de voorsprong maar liefst twaalf punten bedroeg. Ruststand: 47-35.

Na rust probeerde Jumpers met een zone-defense de aanval van Bumpers te stoppen maar de mannen uit Sittard bleven makkelijk scoren. Hierdoor was de voorsprong halverwege het derde kwart vergroot naar twintig punten 66-46. Jumpers probeerde via één driepunter van Jorik Wulterkens en een aantal scores van Dirk Laurense nog wat terug te doen maar de voorsprong bleef aan het einde van derde kwart zestien punten. 74-58.

Het laatste kwart probeerde Jumpers nog één keer aan te zetten. Het spel ging snel op en neer en beide teams bleven maar scoren. Het lukte de mannen uit Venray via Wouter Oosterbeek en Dirk Laurense om de voorsprong nog te verkleinen tot negen punten met een paar minuten op de klok 90-81. Helaas had Jumpers niet genoeg kracht om dit verder door te zetten en Bumpers kon de wedstrijd uitspelen. Eindstand 99-85.

Topscoorders: Dirk Laurense 41 punten, Wouter Oosterbeek 15 punten, Jorik Wulterkens 14 punten.

Volgende wedstrijd speelt Jumpers op zondag 1 mei in Maastricht tegen BC Kimbria om 18:00 uur.