Home /
Jumpers verliest in Roermond
;

Jumpers verliest in Roermond

Afgelopen zondag stond de uitwedstrijd tegen Fanatics’71 op het programma. Met een uur extra slaap en op tijd verzameld vertrokken de mannen uit Venray om 10:45 uur naar Roermond. Afwezigen bij Jumpers waren Jorik Wulterkens en Quincy Smits. Jeugdspeler Sam Zacherl van de U16 had afgelopen week goed meegetraind met het eerste en mocht zich […]

Afgelopen zondag stond de uitwedstrijd tegen Fanatics’71 op het programma. Met een uur extra slaap en op tijd verzameld vertrokken de mannen uit Venray om 10:45 uur naar Roermond. Afwezigen bij Jumpers waren Jorik Wulterkens en Quincy Smits. Jeugdspeler Sam Zacherl van de U16 had afgelopen week goed meegetraind met het eerste en mocht zich ook melden voor de wedstrijd.

Voor Jumpers werd in het eerste kwart meteen duidelijk dat dit een lastige wedstrijd ging worden. Fanatics dat over een brede selectie beschikte met een aantal fysiek sterke spelers erbij begon de wedstrijd meteen fel. De mannen uit Venray hielden in het eerste kwart nog goed stand mede door 8 punten van Dirk Laurense en sloten het kwart nog winnend af. (20-24)

Ook het tweede kwart begon de thuisploeg fel en Jumpers had het moeilijk met de snelle omschakeling van Fanatics. Hiermee werd de voorsprong van Jumpers snel ongedaan gemaakt. Door onder andere 4 punten van Wouter Oosterbeek in het begin probeerde Jumpers nog bij te blijven maar de thuisploeg begon de voorsprong steeds groter te maken. Jumpers was niet opgewassen tegen het fysieke spel en doordat de scheidsrechters veel toelieten kon Fanatics hier ook optimaal gebruik van maken. Ruststand: 52-30.

Het beeld na rust was het zelfde als voor de rust. Jumpers bleef het lastig houden en voor beide teams was het duidelijk wie deze pot ging winnen. Hierdoor kon de thuisploeg ook gas terugnemen en bleef de voorsprong nog beperkt. (70-38)

Jumpers wist dat ze de achterstand in het laatste kwart niet meer gingen inhalen en daarom werd dit kwart vooral gebruikt om het spel te oefenen. Hierdoor konden Kelvin Lammerts van Bueren en Sam Zacherl veel minuten maken en Kelvin beloonde zichzelf hier ook mee door een mooie driepunter erin te schieten. Eindstand: 84-52.

Topscoorder: Dirk Laurense 18 punten, Wouter Oosterbeek 11 punten, Jakub Juszizuk 9 punten.

De volgende wedstrijd van Jumpers is in Werkendam tegen BC Virtus om 17:00 uur.