Home /
Jumpers verliest in de laatste paar secondes
;

Het heren 1 van Jumpers ’76 heeft afgelopen zaterdagavond in de laatste secondes verloren van BC Lieshout. Het team van Jumpers ging met volle overtuiging naar de wedstrijd. Afwezig bij Jumpers waren: Roy Lucassen en Claudio Mendes. In het eerste kwart stond Jumpers sterk te spelen. Wouter Oosterbeek was goed bezig met zijn center moves en […]

In het eerste kwart stond Jumpers sterk te spelen. Wouter Oosterbeek was goed bezig met zijn center moves en Jorik Wulterkens met zijn drietjes. Doordat Jumpers de defence dicht had zitten kregen ze een 9-0 run. Waardoor de tussenstand in de eerste kwart eindige op 11-22 in het voordeel van Jumpers.

In het tweede kwart kreeg jumpers het moeilijk. Vooral de slechte pasen en het niet uitboxen  resulteerde in een 9-0 run tegen Jumpers. Jumpers kreeg het moeilijker met het grotere veld. Daarna pakte Jumpers een Time-out om wakker geschut te worden. Dit zorgde ervoor dat Jumpers met 5 punten voor bleef staan. Ruststand: 32-37.

Na de rust wilde Jumpers weer een ruimere voorsprong pakken. Halverwege de derde kwart was dit uitgelopen tot 9 punten voorsprong voor Jumpers. Daarna was er veel commotie bij Lieshout met de scheids waardoor er twee technische fouten werden uitgedeeld. Jumpers hield de voorsprong vast wat resulteerde in een stand van 47-56 in het voordeel van Jumpers.

In het laatste kwart werd er aan beide kanten gescoord, maar toch kwam Lieshout langzaam bij. De wedstrijd werd steeds spannender. In de laatste 30 secondes komt Jumpers achter te staan met twee punten. Lieshout maakt een fout op Dirk Laurensse en zorgt met zijn vrije worpen dat het weer gelijk wordt. De defence stond op scherp. Er was nog 5 seconde te spelen en Lieshout heeft de bal. Ze raken een schot en is nog 1 seconde te spelen, maar hieruit haalde Jumpers geen kans meer. De eindstand was 67-65 in het nadeel van Jumpers.

Topscoorders: Jorik Wulterkens (26), Dirk Laurensse(12) en Wouter Oosterbeek(9)

De volgende wedstrijd speelt jumpers uit tegen Gennep Cougars op zondag 24 maart om 13:15 in de Pica Mare.