Home /
Jumpers verliest in Bakel
;

Op zaterdag 13 november moesten de mannen uit Venray naar Bakel om te spelen tegen Yellow Sox. De wedstrijd was om 19:00 uur dus helaas was het een wedstrijd zonder publiek. Afwezige bij Jumpers was coach Jan Kraus die nog aan het uitzieken was. Daarom was Sinpat Kapriloglu meegegaan om het over te nemen. Op voorhand wisten de mannen uit […]

Op zaterdag 13 november moesten de mannen uit Venray naar Bakel om te spelen tegen Yellow Sox. De wedstrijd was om 19:00 uur dus helaas was het een wedstrijd zonder publiek. Afwezige bij Jumpers was coach Jan Kraus die nog aan het uitzieken was. Daarom was Sinpat Kapriloglu meegegaan om het over te nemen. Op voorhand wisten de mannen uit Venray dat het een zware wedstrijd ging worden op het grote veld in Bakel.

Jumpers begon scherp aan de wedstrijd en nam via scores van Wouter Oosterbeek en Justin Gommans het initiatief. De wedstrijd ging lekker op en neer maar beide teams hadden moeite met score. Halverwege het kwart stond het ook slechts 2-8 in het voordeel van Jumpers. Het resterende deel van het 1ekwart bleef het zelfde beeld houden Jumpers behield de voorsprong. (7-12)

Het tweede kwart begon de thuisploeg scherper en kwam het langzaam dichterbij. Na een paar minuten had het zelfs een voorsprong genomen maar dankzij een driepunter van Wouter Oosterbeek stond het weer gelijk met 17-17. Toch had Jumpers een time-out nodig om even weer de rust te pakken. Bij beide teams stond de verdediging goed waardoor er maar weinig gescoord werd en de stand slechts 23-21 was in voordeel van Bakel.

In de rust werd bij Jumpers nogmaals erop gehamerd dat het belangrijk is om meteen weer scherp te zijn maar zoals wel vaker bij Jumpers gebeurde het tegenovergestelde. Yellow Soxnam in de eerste paar minuten het heft in handen pakte een voorsprong van negen punten 30-21. Het wisselde steeds van man-to-man defense en zone-defense af. Hier had Jumpers moeite mee en een time-out was nodig om een nieuw strijdplan te maken. Jumpers kwam vervolgens vlammend uit de time-out en kwam via Maarten Steffers weer op gelijke hoogte 32-32. Het resterende kwart bleven beide teams aan elkaar gewaagd. 37-38

Het vierde kwart ging van start en de wedstrijd was nog lang niet beslist. De wedstrijd bleef op en neer gaan en in de eerste paar minuten deden beide teams niet voor elkaar onder. Het waren vervolgens 2 driepunters aan de kant van de thuisploeg die zorgde voor een gat van zes punten. Weer was er een time-out nodig bij Jumpers. Via scores van Dirk Laurense en één driepunter van Jorik Wulterkens was het verschil nog maar één punt en was Jumpers weer terug in de wedstrijd. Het lukte Jumpers vervolgens niet om dit door te zetten en moest het fouten maken om de klok stil te zetten. Hierdoor kon Bakel de voorsprong veiligstellen met een verschil van 4 punten.

Eindstand: 54-50.

Topscoorders: Dirk Laurense 14 punten, Justin Gommans 13 punten, Wouter Oosterbeek 12 punten.

Volgende wedstrijd is op 5 december om 12:00 uur. Jumpers speelt dan in Roermond tegen Fanatics.