Home /
Jumpers verliest eerste wedstrijd
;

Afgelopen zaterdag speelde de heren 1 van Jumpers’76 hun eerste wedstrijd van het seizoen. Het team uit Venray met veel nieuwe gezichten moest duidelijk nog aan elkaar wennen. Er waren namelijk nog met Jorik Wulterkens, Wouter Oosterbeek, Dirk Laurense, Roy Lucassen en Maarten Steffersvijf spelers over die vorig seizoen ook meededen. Toegevoegd aan het team zijn Marcel Kuypers; al […]

Afgelopen zaterdag speelde de heren 1 van Jumpers’76 hun eerste wedstrijd van het seizoen. Het team uit Venray met veel nieuwe gezichten moest duidelijk nog aan elkaar wennen. Er waren namelijk nog met Jorik Wulterkens, Wouter Oosterbeek, Dirk Laurense, Roy Lucassen en Maarten Steffersvijf spelers over die vorig seizoen ook meededen. Toegevoegd aan het team zijn Marcel Kuypers; al jaren actief in de basketbalwereld met veel ervaring, Samuel Skamla; een grote jonge center en Kelvin Lammerts van Bueren; een jonge uit de jeugd die nu in de voetsporen van zijn vader en oom mag treden. Daarnaast zijn Nordin van de Lest; speler van het 2eteam en Sam Zacherl; uit de jeugd de nieuwe bankspelers. Afwezig was Quincy Smits die na een paar jaar afwezigheid weer terug is gekeerd naar het oude nest.

Om 18:00 uur kon de eerste wedstrijd van het seizoen dan eindelijk beginnen. Jumpers speelde tegen de heren van Tantalus uit Eindhoven. De eerste paar minuten begonnen de teams gelijkwaardig aan elkaar maar het waren de mannen uit Eindhoven die de voorsprong pakte. Bij de thuisploeg liep het nog niet zoals het moest en door veel eigen slordige fouten kon Tantalus de voorsprong uitbreiden. Door de zes punten Wouter Oosterbeek in dit kwart bleef de achterstand beperkt tot tien punten. (14-24).

Het tweede kwart begon Jumpers een stuk scherper en met name het uitstekende verdedigende werk van Kelvin Lammerts van Bueren zorgde ervoor dat de achterstand terug werd gebracht tot drie punten. Toch waren het de mannen uit Eindhoven die in de laatste paar minuten het netje weer begonnen te vinden. Ruststand: 27-34.

Met zeven punten achterstand in de rust leek de wedstrijd nog lang niet gespeeld maar voor Jumpers was de tweede helft er eentje om snel te vergeten. Bij de mannen uit Venray ging zo beetje alles fout wat er fout kon gaan. Het spel was slordig, de verdediging stond niet goed en open kansen werden gemist. Bij de bezoekers was het voornamelijk één speler, ValentasBruzas, die het grote verschil maakte. Waar hij voor rust maar twee punten had gemaakt was die na rust niet te stoppen met 20 punten. Jumpers verloor de wedstrijd uiteindelijk met 49-82.

Topscoorders: Dirk Laurense 14 punten, Wouter Oosterbeek 13 punten, Jorik Wulterkens en Marcel Kuypers 8 punten.

Door het wegvallen van Heeze uit de competitie speelt Jumpers pas de volgende wedstrijd op zondag 6 oktober waar het op bezoek gaat bij Achilles uit Nuenen.