Home /
Jumpers verliest eerste thuiswedstrijd  
;

Jumpers verliest eerste thuiswedstrijd  

Afgelopen zaterdag stond de eerste wedstrijd van het seizoen op het programma. Thuis tegen de kampioen van vorig seizoen Jumping Giants uit Nederweert. Jumpers dat ook dit seizoen uitkomt in de 2e klasse van Rayon zuid zal dit jaar spelen zonder Mirko Antheunisse, die na meer dan 10 jaar bij de heren, het tijd vond […]

Afgelopen zaterdag stond de eerste wedstrijd van het seizoen op het programma. Thuis tegen de kampioen van vorig seizoen Jumping Giants uit Nederweert. Jumpers dat ook dit seizoen uitkomt in de 2e klasse van Rayon zuid zal dit jaar spelen zonder Mirko Antheunisse, die na meer dan 10 jaar bij de heren, het tijd vond voor een nieuwe generatie en neemt Peter Hoeijmakers een tussen jaar door een te drukke planning met school en werk. Daartegenover staat dat Moustafa Baidouri heeft besloten om weer bij Jumpers te gaan spelen, Wouter Oosterbeek weer terug is en we met Claudio Mendes een nieuwe aanwinst erbij hebben. Jumpers zal ook dit jaar weer gecoacht worden door Sinpat Kapriloglu met als doel om in de 2e klasse te blijven.

De eerste paar minuten van het eerste kwart gingen gelijk op met een sterk spelende Wouter Oosterbeek bij Jumpers. Bij Jumping Giants, een team met veel lengte, was het de nr. 5 Bas Knijnenburg waar Jumpers geen grip op kreeg. Hij maakte maar liefst 21 punten in het eerste kwart door simpel gezegd alles raak te schieten. Hierdoor keek Jumpers bij het eerste kwart al tegen een achterstand aan van 18-29.

Het tweede kwart lukte het Jumpers niet om dichterbij te komen. De mannen uit Nederweert maakte goed gebruik van hun fysieke overwicht waar Jumpers geen antwoordt op had. Daarnaast waren het de scheidsrechters die een hoofdrol opeiste in de eerste helft door vergeten te blazen op het fluitje dat ze hadden meegenomen. Hierdoor werd het basketbal bijna omgetoverd tot rugby. Ruststand: 33-46.

Na rust ging Jumpers de grens meer opzoeken aangezien de scheidsrechters niet van plan waren om te fluiten en probeerde met het fysieke spel mee te gaan. Dit lukte 5 minuten aardig want Jumpers bracht de achterstand terug tot 7 punten. Het fysieke spel kostte veel energy en Jumpers was beperkt in het aantal spelers dat het fysieke spel aankon. De laatste 5 minuten van het kwart lukte het Jumping Giants om weer uit te lopen naar een voorsprong van 15 punten. 51-66.

Het laatste en ook slechtste kwart van Jumpers was er eentje om snel te vergeten. Bij Jumpers ging alles mis wat er mis kon gaan en hierdoor liep de Jumping Giants nog uit naar een grote voorsprong met een einduitslag van 58-85.

Na de eerste wedstrijd van het seizoen is het duidelijk dat er nog veel ruimte voor verbetering is bij Jumpers.

Topscoorders: Wouter Oosterbeek 18 punten,  Dirk Laurense 12 punten, Maarten Wijnen 10 punten.