Home /
Jumpers U14 op dreef
;

Afgelopen zondag speelde de jongens van U14 een uitwedstrijd tegen Grave. Ze vertrokken met veel vertrouwen richting Grave want de laatste twee wedstrijden werden overtuigend gewonnen door de jongens. Enige afwezige was Joey Ewalts. Het eerste kwart begon Jumpers erg slap en was het totaal niet scherp. Dit was terug te zien op het scorebord […]

Het eerste kwart begon Jumpers erg slap en was het totaal niet scherp. Dit was terug te zien op het scorebord want na vijf minuten had Jumpers nog maar één keer gescoord. Na een time-out van Jumpers begon het beter te draaien en was het Sam Zacherl die met drie scores binnen de minuut ervoor zorgde dat Jumpers de leiding nam. (5-14)

In het tweede kwart stond de verdediging van Jumpers niet goed waardoor de spelers van Grave makkelijk konden scoren. Door de zwakke verdediging van Jumpers kwam Levi Zacherl al snel in de foutenlast en moest hierdoor op de bank plaatsnemen. Gelukkig was de verdediging van Grave dit kwart ook niet op zijn best en kon Jumpers zelf makkelijk scoren. Laatste score voor rust werd gemaakt door Yousef Baker en hiermee nam Jumpers een voorsprong van 12 punten bij rust. (19-31)

Na rust waren het de jongens van Jumpers die veel scherper aan de wedstrijd startte. Met name Arda Kilic en Alpren Dag speelde een sterk derde kwart waarin ze veel scoorde vanuit de fast-break. In dit kwart loopt Jumpers uit tot een voorsprong van 22 punten. Enig minpuntje was dat Levi zijn vierde fout kreeg dit kwart. (29-51)

Het laatste kwart kon haast niet beter gaan voor Jumpers. Aanvallend waren de jongens niet te stoppen en verdedigend gaven ze haast niets weg. Mahdi Mazaheri zorgde met twee snelle scores dat Jumpers zelfs met meer dan 30 punten voor kwam te staan. Daarnaast speelde Levi Zacherl een sterk vierde kwart door acht punten te maken en verdedigend slim te spelen. Jumpers wint uiteindelijk met 39-77.

Topscoorders: Arda Kilic 20 punten, Sam Zacherl 14 punten, Levi Zacherl 14 punten.

Volgende wedstrijd is 28 oktober om 16:00uur in sporthal de Wetteling in Venray.