Home /
Jumpers tegen Den Dungk 2
;

Na het verlies van vorige week tegen Attacus, hoopt Jumpers dit recht te zetten tegen de nummer 1 van het moment: Den Dungk 2. De uitwedstrijd was bloedstollend spannend en werd uiteindelijk na overtime gewonnen met 7 punten. De thuisploeg moet dit thuis doen zonder: Wijnen, Penco en Viersma. Het eerste kwart begint gelijk opgaand, […]

Het eerste kwart begint gelijk opgaand, met in de eerste paar minuten scores aan beide kanten. Dit verandert wanneer nummer 7 de eerste driepunter erin knalt en hierna door blijft gaan met raak schieten. Reden voor spelers van Jumpers om meer te druk uit te oefenen op deze schutter. Jumpers weet niet in het spel te komen mede dankzij de rommelige offense en het feit dat nummer 7 en nummer 10 niet voldoende worden afgestopt en hierdoor goed in hun spel blijven. Gevolg van dit is een ruime achterstand van 12 punten in het voordeel van de bezoekers, stand: 16-28.

Het tweede kwart begint wederom gelijk opgaand, maar dit kwart herstelt Jumpers zich enigszins en reduceert de achterstand tot zes punten door hardere defense en een aantal benutte vrije worpen. Na deze goeie fase weet Jumpers dit niet volledig door te trekken en Den Dungk brengt de achterstand weer terug tot acht punten. Daarmee werd de ruststand op 35-43 gebracht.

In de rust wordt door coach Kraus benadrukt dat de wedstrijd nog zeker niet beslist is. Daarvoor moeten de makkelijke scores er wel in en moet de offense minder slordig en rommelig verlopen.

Na de rust probeert Jumpers de defense dicht te houden maar dit lukt niet doordat Den Dungk zeer geconcentreerd en kalm hun aanvallen blijft spelen en blijft scoren. Met name aan de kant van Jumpers ontbreekt het op dat moment aan scorend vermogen met uitzondering van Wulterkens en Laurensse. Hierdoor vraagt Kraus een time-out aan en switcht naar een 3-2 zone defense. Dit resulteert in meer grip voor de thuisploeg. Drietjes van Wulterkens, Oosterbeek en scores van Laurensse brengen het verschil terug tot vierpunten. Deze run wordt gestopt door goedlopende aanvallen van Den Dungk en dat brengt de stand na kwart 3 op 56-63.

In kwart vier wordt er sterk begonnen door de bezoekers en maken het gat groter na een reeks goede aanvallen. Het gevolg hiervan is zichtbaar: Jumpers lijkt het vertrouwen kwijt in een goed resultaat. Vanaf dat moment lukt er te weinig aan de kant van Jumpers en aan de kant van Den Dungk begint het te draaien, dit met name door de ervaren spelers. Den Dungk vergroot de voorsprong en Jumpers komt niet meer terug. Eindstand 65-85.

Met drie weken rust voor de boeg moet Jumpers zich gaan proberen te herstellen. Volgende wedstrijd is wederom een thuiswedstrijd, Jumpers-Black Eagles 3 op 10 december.

Topscorers Jumpers 76: Dirk Laurensse: 25. Peter Hoeijmakers: 13. Jorik Wulterkens: 12.

Topscorers Den Dungk 2: M Van Uden: 20. L. Arts: 18. M van Tilburg: 23.