Home /
Jumpers komt te kort in Den Bosch
;

Jumpers komt te kort in Den Bosch

Afgelopen zaterdag speelde het heren 1 team van Jumpers in Den Bosch tegen EBBC. Afwezigen bij Jumpers waren Samuel Skamla en Sam Zacherl. Het eerste kwart ging de score gelijk op en waren beide teams aan elkaar gewaagd. Na 5 minuten stond er dan ook een score van 8-8 op het bord. In het eerste […]

Afgelopen zaterdag speelde het heren 1 team van Jumpers in Den Bosch tegen EBBC. Afwezigen bij Jumpers waren Samuel Skamla en Sam Zacherl.

Het eerste kwart ging de score gelijk op en waren beide teams aan elkaar gewaagd. Na 5 minuten stond er dan ook een score van 8-8 op het bord. In het eerste kwart was ook meteen duidelijk dat er veel werd toegelaten en dat de scheidsrechters niet van plan waren om veel te gaan fluiten. Door onder andere het fysieke spel waren beide teams slordig met veel balverlies aan beide kanten. Eind eerste kwart stond het dan ook maar 12-10.

Ook het tweede kwart ging het er hard aan toe en werd er veel fysieke kracht gevraagd van beide teams. Na een paar minuten in het tweede kwart kwam Jumpers met een driepunter van Jorik Wulterkens op voorsprong. Dit was het moment voor de mannen uit Venray om door te zetten maar toch was het de thuisploeg die de voorsprong terug pakte en deze vergrootte tot zes punten bij rust. Ruststand: (27-21)

Na rust bleef de score gelijk op te gaan maar was er bij beide teams steeds meer frustratie in het spel te zien. Dit kwam mede doordat beide teams veel fouten op elkaar maakte en de scheidsrechters maar niet ingrepen. Aan eind van derde kwart was de achterstand, mede door 11 punten van Dirk Laurense, verkleind tot 4 punten. (41-37)

Het vierde kwart probeerde de mannen uit Venray nog aan te zetten maar het lukte ze niet op de achterstand om te buigen in een voorsprong. Met nog 4 minuten op de klok was het verschil nog steeds 4 punten. De frustratie werd steeds groter aan beide kanten maar bij Jumpers was dit net wat groter omdat ze een aantal belangrijke beslissingen van de scheids tegen kregen. Hierdoor kon de thuisploeg de voorsprong vergroten en dit kon Jumpers niet meer goedmaken. Eindstand: 62-50.

Topscoorders: Dirk Laurense 23 punten, Jorik Wulterkens 11 punten, Jacub Juszizuk 6 punten.

Volgende wedstrijd voor Jumpers is op 10 januari om 21:30 uur tegen Tantalus in Eindhoven.