Home /
Jumpers komt heel dicht bij winst
;

Het heren 1 team van Jumpers’76 heeft afgelopen zondag nipt verloren in de uitwedstrijd tegen de mannen van Achilles’71. Afwezigen bij de wedstrijd in Nuenen waren Justin Gommans, Peter Hoeijmakers en Tomas Polvlionis. Dankzij de winst van afgelopen wedstrijd was Jumpers extra gemotiveerd om ook deze wedstrijd te winnen. Dit was meteen vanaf het begin […]

Het heren 1 team van Jumpers’76 heeft afgelopen zondag nipt verloren in de uitwedstrijd tegen de mannen van Achilles’71. Afwezigen bij de wedstrijd in Nuenen waren Justin Gommans, Peter Hoeijmakers en Tomas Polvlionis.

Dankzij de winst van afgelopen wedstrijd was Jumpers extra gemotiveerd om ook deze wedstrijd te winnen. Dit was meteen vanaf het begin duidelijk, want de mannen uit Venray kwamen al vroeg met 8-2 voor te staan door scores van Dirk Laurense, Roy Lucassen en Wouter Oosterbeek. Achilles besloot daarom een time-out te nemen. Na deze korte onderbreking wist Achilles zich terug te vechten voor een tussenstand van 16-16 na het eerste kwart.

In het tweede kwart bleken beide teams aan elkaar gewaagd te zijn. Doordat Jumpers een goede strategie hadden afgesproken, kwamen de Venraynaren spoedig op een voorsprong van vijf punten te staan. Dit kwam door scores van Ralf Claessens, Maarten Steffers en Jorik Wulterkens. Na het behalen van deze voorsprong begon het team van Jumpers enigszins nonchalant te worden, waardoor de heren van Achilles iets meer de ruimte kregen. Hier maakte Achilles goed gebruik van, waardoor de score bij rust 30-28 ten nadele van Jumpers was.

Jumpers voelde dat er wat te halen viel in Nuenen en kwam na de rust meteen weer goed in de wedstrijd. Driepunters van Maarten Wijnen en Jorik Wulterkens waren bepalend voor dit derde kwart van de wedstrijd. Achilles was echter nog lang niet verslagen, en wist goed tegengas te geven. De score ging steeds gelijk op wat resulteerde in een stand 45-44 in het voordeel van Achilles.

Bij aanvang van het laatste kwart konden beide teams de winst al ruiken. Bij zowel Jumpers als Achilles werd er fysiek gespeeld en ook nu was dit terug te zien in de scores. Het verschil in de score is het hele kwart niet groter dan 3 punten geweest. Met nog één minuut op de klok werd er een time-out genomen om zo te overleggen hoe de wedstrijd het best gewonnen kon worden. De tussenstand bij deze time-out is 57-56 voor Achilles. Achilles weet hierna nog één puntje te pakken door een vrije worp. Met nog 20 seconden te gaan heeft Jumpers balbezit en een achterstand van 2 punten. Een driepunter in deze slotseconden zou de winst voor Jumpers binnenhalen. Jumpers weet uiteindelijk Jorik Wulterkens, de juiste man voor deze situatie, te vinden maar deze kan helaas de benodigde driepunter niet scoren. De eindstand: 58-56.

Topscorers: Dirk Laurensse (19), Jorik Wulterkens (12) en Wouter Oosterbeek (9).

De volgende wedstrijd speelt Jumpers thuis op 23 februari om 15:30 uur in sporthal de Wetteling.