Home /
Jumpers blijft winnen
;

Afgelopen zaterdag speelde de mannen uit Venray de thuiswedstrijd tegen de nummer 3 van de competitie BC Virtus. De uitwedstrijd verloor Jumpers met 9 punten en het was duidelijk dat dit een lastige wedstrijd zou gaan worden. Afwezig bij Jumpers was de geblesseerde Marcel Kuypers. Door een fout van de bond waren er geen scheidsrechters […]

Door een fout van de bond waren er geen scheidsrechters ingepland waardoor de wedstrijd later begon dan gepland. Het waren Justin Gommans en Marcel Abgaou die bereid waren om de wedstrijd te fluiten zodat de wedstrijd toch nog door kon gaan.

Jumpers begon het eerste kwart sterk en pakte al snel een 6-0 voorsprong. Vervolgens was het BC Virtus dat terug in de wedstrijd kwam en de stand weer gelijk trok naar 10-10. De laatste paar minuten van het kwart waren weer voor Jumpers en net als in het begin van het kwart pakte Jumpers weer een voorsprong van 6 punten. (16-10)

Begin tweede kwart waren beide ploegen erg aan elkaar gewaagd en bleef het verschil steeds rond de vier punten zitten. Toch was het Jumpers dat, mede door 6 punten van Dirk Laurense de overhand begon te krijgen en een voorsprong van 9 punten pakte 28-19. De bezoekers namen vervolgens een time-out om weer terug in de wedstrijd te komen maar het was Jumpers dat de voorsprong vergrootte, met onder andere Patryk Wojtysiak goed voor 7 punten dit kwart, tot 13 punten. Ruststand: 35-22.

In de rust werd er een scheidsrechters wissel gedaan en nam Bart Peeters, een welbekende scheidsrechter in de regio, het over van Justin Gommans.

Voor Jumpers was het belangrijk om het derde kwart sterk te beginnen omdat de tegenstander gebrand was om terug te komen in de wedstrijd. Het was Wouter Oosterbeek die met een schot de score opende na rust en zo zorgde voor een goed begin. De tegenstander had hun verdediging veranderd naar een zone-defense om het Jumpers in de aanval lastiger te maken. De mannen van Jumpers hadden hier al snel een antwoordt op en schoten van afstand een aantal keer raak waardoor de voorsprong nog verder werd vergroot. Aan het einde van het derde kwart was de voorsprong opgelopen tot 23 punten. (56-33)

Het vierde kwart werd de score geopend door de bezoekers maar het waren het Kelvin Lammerts van Bueren en Maarten Steffers die hier meteen een antwoordt op hadden en zorgde voor een voorsprong van 26 punten tevens de grootste voorsprong van de wedstrijd. De wedstrijd werd in het laatste kwart nooit meer spannend en Jumpers pakte zo alweer de 4e overwinning in 5 wedstrijden. Eindstand: 70-46

Topscoorders: Patryk Wojtysiak 23 punten, Dirk Laurense 17 punten, Jorik Wulterkens 9 punten.

De volgende wedstrijd op het programma is op 7 maart om 18:00 uur en dan moeten de mannen uit Venray naar Schijndel.