Home /
Jumpers begint seizoen sterk
;

Jumpers begint seizoen sterk

Afgelopen zaterdag mocht Jumpers na een lange periode weer aantreden voor een officiële wedstrijd. De selectie van de mannen uit Venray bestaat voor het over grote deel uit dezelfde namen; Dirk Laurense, Jorik Wulterkens, Wouter Oosterbeek, Justin Gommans, Maarten Steffers, Kelvin Lammerts van Bueren, Nicola Radonic en Khlousi Jamal Beik. Nieuw bij de groep is Casper ten […]

Afgelopen zaterdag mocht Jumpers na een lange periode weer aantreden voor een officiële wedstrijd. De selectie van de mannen uit Venray bestaat voor het over grote deel uit dezelfde namen; Dirk Laurense, Jorik Wulterkens, Wouter Oosterbeek, Justin Gommans, Maarten Steffers, Kelvin Lammerts van Bueren, Nicola Radonic en Khlousi Jamal Beik. Nieuw bij de groep is Casper ten Brink en voor de groep staat nog altijd de onwijs fanatieke coach Jan Kraus. Alleen jeugdspeler Sam Zacherl is er dit seizoen helaas niet bij.

De thuiswedstrijd tegen EBBC 3 uit Den Bosch stond om 18:00 uur op het programma. Afwezig waren Khlousi Jamal Beik en Casper ten Brink. Daarvoor in de plaats deed Ralf Claessens van de recreanten mee. 

De wedstrijd werd geopend door een driepunter van de bezoekers en het ging de eerste paar minuten gelijk op. Vervolgens waren het twee driepunters van Jorik Wulterkens en een score van Dirk Laurense die ervoor zorgde dat Jumpers een 11-5 voorsprong pakte. De mannen uit Den Bosch hadden een time-out nodig om de zaken weer op orde te krijgen maar het waren de mannen uit Venray die scherper uit de time-out kwamen en de voorsprong vergrote tot 24-10. EBBC verkleinde de voorsprong tot 8 punten in de laatste minuten maar het kwart werd geëindigd met een driepunter van Dirk Laurense. (27-16)

Het tweede kwart waren het weer de bezoekers die de eerste score opende maar Kelvin Lammerts van Bueren reageerde hierop door een mooie lay-up erin te gooien. Toch waren het de mannen uit Den Bosch die het kwart sterker begonnen en de voorsprong na 3 minuten weer hadden verkleind tot slechts 3 punten. Jumpers kwam ook in foutenlast waardoor de tegenstander vanaf de vrij worp lijn dichterbij kon komen. Het waren vervolgens Wouter Oosterbeek en Justin Gommans die met ieder 4 punten ervoor zorgde dat de voorsprong bleef staan en iets werd vergroot net voor de rust. Ruststand: (44-38)

Vanwege de vele scores van buitenaf door EBBC gaf Jan Kraus in de rust aan dat er wordt overgestapt naar een man-to-man defense. Dit bracht meteen het gewenste resultaat. De mannen uit Den Bosch werden hierdoor verrast en via scores van Maarten Steffers en Dirk Laurense werd de voorsprong vergroot tot 52-41. EBBC nam vervolgens een time-out maar de mannen van Jumpers waren veel scherper en met onder andere weer 2 driepunters van Jorik Wulterkens stond Jumpers 22 punten voor. De bezoekers probeerde nog wat terug te doen maar de laatste score werd gemaakt door Nicola Radonic waarmee de voorsprong 26 punten was. (71-45)

Ook het vierde kwart begon Jumpers sterker waardoor het via Justin Gommans en Ralf Claessens liefst 30 punten voorstond. Voor de bezoekers werd het ook duidelijk dat Jumpers dit nooit meer uit handen ging geven. Jumpers speelde de wedstrijd uit en eindigde met een score van Ralf Claessens op 99 punten. Man van de wedstrijd bij Jumpers was Jorik Wulterkens die maar liefst elf driepunters erin knalde!! 

Topscoorders: Jorik Wulterkens 33 puntens, Dirk Laurense 30 puntens, Justin Gommans 14 punten. 

Volgende wedstrijd voor Jumpers is op 23 oktober om 18:00 uur in sporthal in de Wetteling.