Home /
Jumpers begint goed aan 2020
;

Jumpers begint goed aan 2020

Afgelopen vrijdag stond er in plaats van training een wedstrijd op het programma voor de mannen van Jumpers. Om 21:30 uur in Eindhoven tegen Tantalus 3. Voor Jumpers een belangrijke wedstrijd om te winnen om zo nog enige hoop te hebben om op de ranglijst te stijgen. Afwezigen waren: Marcel Kuypers en Jacub Juszizuk. Echter […]

Afgelopen vrijdag stond er in plaats van training een wedstrijd op het programma voor de mannen van Jumpers. Om 21:30 uur in Eindhoven tegen Tantalus 3. Voor Jumpers een belangrijke wedstrijd om te winnen om zo nog enige hoop te hebben om op de ranglijst te stijgen. Afwezigen waren: Marcel Kuypers en Jacub Juszizuk. Echter deed Ralf Claessens uit het 2e team mee om de heren te versterken.

Ondanks het late tijdstip begon Jumpers ijzersterk aan de wedstrijd. Binnen een paar minuten stonden de mannen uit Venray al met 2-10 voor. De thuisploeg had veel moeite met de felle verdediging van Jumpers waar Kelvin Lammerts van Bueren het initiatief in nam. In opvallend opzicht waren het Dirk Laurense en Jorik Wulterkens die met 9 en 8 punten in dit kwart zorgde dat voorsprong nog verder werd uitgebreid. (6-24)

Ook het tweede kwart was Jumpers veel sterker en met onder andere scores van Maarten Steffers en Ralf Claessens werd de voorsprong zelfs uitgebreid tot 30 punten. (8-38) Het was pas aan het einde van tweede kwart dat Tantalus begon te scoren maar het verschil bleef nog steeds groot tussen beiden ploegen. Ruststand: 18-42

Jumpers wist dat het na rust scherp moest blijven want het zou niet de eerste keer zijn dat ze een voorsprong zouden weggeven. Tantalus bleef moeite houden met de verdediging van Jumpers en bij elke score maakte de mannen uit Venray er weer simpel een terug waardoor de voorsprong nooit in gevaar kwam. De score van jeugdspeler Sam Zacherl in dit kwart zorgde ervoor dat iedereen op het scorebord kwam te staand deze wedstrijd. (28-64)

Het laatste kwart wist iedereen dat de wedstrijd eigenlijk al gespeeld was. Aan de kant van Jumpers was het Wouter Oosterbeek die met twee raken driepunters achter elkaar nog wat moois liet zien. Daarna speelde Jumpers de wedstrijd simpel uit en zijn de eerste 2 belangrijke punten binnen van 2020. Eindstand: 40-83.

Topscoorders: Dirk Laurense 26 punten, Klaidus Laurencikas 18 punten, Wouter Oosterbeek 12 punten.