Home /
Jumpers 76 viert nieuwe kleding met overwinning
;

Jumpers 76 viert nieuwe kleding met overwinning

Afgelopen zaterdag stond het eerste thuisweekend van basketbal vereniging Jumpers 76 op het programma in Sporthal de Wetteling. En het was niet zo maar het eerste weekend van het seizoen voor Jumpers 76. Door de sponsoring van IQ Wellness Center voor de Chiropractie uit Venray speelt de gehele vereniging weer in nieuwe kleding. Reden dus […]

Afgelopen zaterdag stond het eerste thuisweekend van basketbal vereniging Jumpers 76 op het programma in Sporthal de Wetteling. En het was niet zo maar het eerste weekend van het seizoen voor Jumpers 76. Door de sponsoring van IQ Wellness Center voor de Chiropractie uit Venray speelt de gehele vereniging weer in nieuwe kleding. Reden dus voor de gehele club en alle losse teams om het beste beentje voor te zetten, en gezamenlijk op de foto te gaan.

Voor de heren 1, die dit seizoen uitkomen in de 2de klasse, stond gelijk de derby tegen de heren van Yellow Socks uit Bakel op het programma. Beide teams speelde vorig jaar nog leuke en sportieve wedstrijden tegen elkaar in de 1e klasse. Ten opzichte van vorig jaar stonden wel totaal andere teams tegenover elkaar. Waar in Venray een combinatie is ontstaan van heren 1, heren 2 en jeugdspelers, bestaat het team uit Bakel voornamelijk uit hun U22 selectie van vorig seizoen. Die speelde toen nog hoofdklasse.

De wedstrijd begint stroef met gelijk een fout op de doelende speler Dirk Laurense. Deze heeft hier goed antwoord op door beide toegekende vrije worpen raak te schieten. En door de daaropvolgende aanval nog een drietje raak te schieten. Deze eerste paar minuten van de wedstrijd schetste al de samenvatting van het verdere wedstrijdverloop.

Namelijk een gretig spelend Yellow Socks dat met heel veel energie de wedstrijd naar zicht toe probeert te trekken. Maar dit moet bekopen met heel veel persoonlijke fouten. Het verschil in ervaring tussen beide ploegen betaald zich uit in het voordeel van Jumpers 76. De heren uit Venray blijven namelijk netjes hun vrije worpen raak schieten, en de vrije man opzoeken in de aanval. Met name de individuele klasse aan Venrayse zijde is veel toegevoegde.

In de rust is de wedstrijd echter nog verre van gespeeld, en de selectie van Jumpers zal nog flink aan de bak moeten. Tijdens het derde kwart blijft de wedstrijd nog een heel eind gelijk opgaan tussen beide ploegen. Echter heeft aan het einde van dit kwart point guard Jorik Wulterkens een oplossing. Met twee prachtige driepunters aan het einde van dit kwart komt er een kleine voorsprong voor de Venrayse ploeg op het scorebord te staan.

De forwards Justin Gommans en Dirk Laurense bouwen deze voorsprong aan het begin van het vierde kwart nog verder uit tot boven de 10 punten. De bezoekers uit Bakel zijn dus gedwongen om aanpassingen in hun spel te doen. Ze doen dit door nog meer druk te leggen op de aanval van Jumpers 76, middels een full court press. Hierdoor blijven ze echter wel feel fouten maken, die ook bestraft worden door het goed fluitende arbitrale duo Cees Spitters en Bart Peeters. Aan de andere kant dwingt het ook onnodige fouten bij Jumpers 76 af, waardoor ze makkelijk kunnen scoren en terug komen in de wedstrijd. En staat er een spannende finale op het programma.

In deze finale blijft de heren van Yellow Socks echter te veel fouten maken, en moeten twee spelbepalende spelers met foutenlast het veld verlaten. Jumpers 76 blijft hun vrije worpen goed maken en enkele makkelijke scores van Peter Hoeijmakers onder de basket stellen de Venrayse overwinning veilig.

Topscorers: Dirk Laurense 29 punten, Peter Hoeijmakers 23 punten, Justin Gommans 13 punten en Jorik Wulterkens 11 punten.