Home /
Jumpers ’76 verliest laatste wedstrijd na goede start
;

Zaterdagavond reisde het eerste team van Jumpers 76 af naar Valkenswaard om hun laatste wedstrijd van dit seizoen te spelen. Tegenstander was de nummer twee, BBC, waar het Venrayse team al vaker moeite mee heeft gehad. Zoals wel vaker dit seizoen waren er een hoop afwezigen, maar gelukkig werd Ralf Claessens van de heren 2 […]

Zaterdagavond reisde het eerste team van Jumpers 76 af naar Valkenswaard om hun laatste wedstrijd van dit seizoen te spelen. Tegenstander was de nummer twee, BBC, waar het Venrayse team al vaker moeite mee heeft gehad. Zoals wel vaker dit seizoen waren er een hoop afwezigen, maar gelukkig werd Ralf Claessens van de heren 2 bereid gevonden om een wedstrijdje mee te spelen zodat er toch nog zeven spelers aanwezig waren.
In een warme zaal en op een klein veld werd benadrukt dat BBC er fanatiek uit zou komen met een aantal goede schutters waar verdedigend druk op gezet moest worden. Dit lukte het eerste kwart vrij goed, maar vooral aanvallend waren er veel backdoors voor makkelijke lay-ups waar BBC geen raad mee wist. Alle spelers maakten hun puntjes en verdedigend werd er hard gewerkt. Hierdoor begon Jumpers ’76 met één van de beste kwarten van dit seizoen: 9-29.

Het tweede kwart wist BBC de gaatjes in de zoneverdediging van Jumpers beter te vinden en vielen hun schoten ook beter. De manier waarop Jumpers het eerste kwart zoveel kon scoren werd nu doorzien en het team had moeite andere opties te vinden. Dit kwam mede doordat BBC wat meer druk op de bal ging zetten en Jumpers had het hier duidelijk moeilijk mee. Laurense en Hoeijmakers konden met een aantal scores er gelukkig nog wel voor zorgen dat er met een voorsprong de rust werd ingegaan: 34-40.

BBC kwam toch weer fanatieker uit de kleedkamer. Slap uitboxen, te vaak net een stapje te laat in de defence en offensief nog te veel slordige passes zorgen ervoor dat BBC toch weer een beetje kon inlopen. Toch gebeuren er ook goede dingen, zoals een block van Oosterbeek waarmee een makkelijke lay-up van BBC wordt voorkomen. Helaas kregen de heren uit Venray weinig mee van de scheidsrechters en werden ze zelf wel bestraft, waardoor Laurense en Oosterbeek beiden met vier fouten het vierde kwart ingingen bij een gelijke stand: 52-52.

Ewalds opende met zijn eerste punten van de avond de score voor Jumpers in het laatste kwart. Echter leek de energie, die BBC wel al de hele wedstrijd wist te brengen, langzaam weg te vloeien bij de mannen van Jumpers. BBC scoorde deze minuten een aantal keer, waar Jumpers een aantal minuten scoreloos bleef. Daarna waren zelfs drie vrije worpen voor Wulterkens (waarvan twee raak geschoten), na een fout op een driepuntsschot, niet voldoende om weer bij te komen. Claessens liet nog wel even zien dat hij deze wedstrijd van waarde was door onder andere een aantal aanvallende rebounds te pakken, maar ook dit bleek niet genoeg. Typerend voor dit seizoen was er weer een blessure (ditmaal Gommans) en toen Oosterbeek zijn vijfde fout pakte, waren er nog net genoeg man over om de wedstrijd uit te spelen. Helaas zat er geen comeback in, waardoor de score eindigde op 76-62.

Een moeilijk seizoen werd daardoor afgesloten met een duur verkochte nederlaag. Getergd door blessures, maar ook gekenmerkt door de oude vertrouwde Jumpers-gezelligheid is de heren 1 als zevende geëindigd. Bij momenten heeft het vaandelteam van Jumpers leuk basketbal laten zien, maar helaas was dat dit jaar te weinig. Op 20 mei kan op een seizoensafsluitend toernooi in Bakel nog één keer stoom worden afgeblazen en daarna begint de voorbereiding voor volgend seizoen. Off-season is the real season laten we dan maar zeggen.

Topscores: Hoeijmakers 26, Laurense 21