Home /
Jumpers ’76 verliest in laatste minuten
;

Jumpers ’76 verliest in laatste minuten

Zaterdag trad het eerste team van Jumpers ’76 aan tegen Achilles ’71 uit Nuenen, één van de sterkere teams uit de competitie. De wedstrijd begon deze keer om 13:30 uur in de Wetteling, iets eerder dan normaal. Afwezig bij Jumpers waren Roy Lucassen en Moustafa Baidouri. De eerste vijf punten zijn voor de gasten, maar […]

Zaterdag trad het eerste team van Jumpers ’76 aan tegen Achilles ’71 uit Nuenen, één van de sterkere teams uit de competitie. De wedstrijd begon deze keer om 13:30 uur in de Wetteling, iets eerder dan normaal. Afwezig bij Jumpers waren Roy Lucassen en Moustafa Baidouri. De eerste vijf punten zijn voor de gasten, maar daarna worden om en om scores afgewisseld, zodat het eerste kwart eindigt in 14-19.

Het tweede kwart volgt eenzelfde spelbeeld. Aan beide kanten wordt goed basketbal afgewisseld met slecht spel. Achilles is aanvallend beter, maar Jumpers staat verdedigend vaak goed en scoort genoeg punten uit fast-breaks. Uiteindelijk weet de ploeg uit Venray daardoor bij rust terug te komen tot 3 punten, 24-27.

Het derde kwart begint met een sterke Peter Hoeijmakers die er een paar mooie ballen inlegt. Shaqtin’-a-fool momentje van de dag komt van diezelfde Hoeijmakers, die na een score van Jumpers de bal zelf weer in het spel wil brengen. Achilles lijkt het nog niet door te hebben, maar de scheidsrechters willen toch graag de regels in acht houden. Volgende keer beter, Peter. Jumpers komt in dit kwart uiteindelijk wel terug tot één punt: 41-42.

Verandering in het spelbeeld komt pas wanneer Achilles in het vierde kwart een full-court press verdediging gaat spelen. Jumpers heeft het hier moeilijk mee en er wordt teveel gedribbeld en te weinig gepasst. Hierdoor krijgt Achilles een paar makkelijke scores. Na een time-out wordt dit beter, maar dit is zeker iets waarop extra getraind moet worden. Jumpers blijft echter hard werken en weet mede door de tweede driepunter van Denny Janssen bij te blijven. Als met een paar minuten op de klok Jorik Wulterkens dan ook een driepunter maakt om de stand op 51-53 te brengen lijkt het alsof Jumpers de kracht heeft gevonden om deze wedstrijd alsnog te winnen. De laatste minuten staan voor Jumpers echter in het teken van slechte passes, verkeerde keuzes en nogmaals te veel dribbelen, allen leiden tot dom balverlies en relatief makkelijke punten voor de gasten. Jumpers mist nog een paar scorepogingen en Achilles schiet nog een paar ballen raak vanaf de vrijeworplijn, waardoor de stand uiteindelijk uitkomt op 52-60. Een wedstrijd die zeker niet verloren had hoeven worden, maar Jumpers heeft het volledig aan zichzelf te danken, door de matige prestatie in de laatste minuten.

Topscoorder: Dirk Laurense 14 punten, Peter Hoeijmakers 11 punten en Jorik Wulterkens 9 punten.

Volgende wedstrijd is zaterdag 13 oktober om 19:00 uur in Deurne.