Home /
Jumpers ’76 pakt winst in eigen huis!
;

Jumpers ’76 pakt winst in eigen huis!

Na 4 nederlagen op rij wisten de mannen van Jumpers’76 eindelijk weer eens de winst te pakken. In eigen huis werd in een spannende slotfase gewonnen van BC Lieshout met 64-60. Na de tip-off nam Jumpers meteen al het initiatief en via scores van Jorik Wulterkens, Dirk Laurensse en Justin Gommans kon Jumpers al snel […]

Na 4 nederlagen op rij wisten de mannen van Jumpers’76 eindelijk weer eens de winst te pakken. In eigen huis werd in een spannende slotfase gewonnen van BC Lieshout met 64-60.

Na de tip-off nam Jumpers meteen al het initiatief en via scores van Jorik Wulterkens, Dirk Laurensse en Justin Gommans kon Jumpers al snel wegglopen en na het eerste kwart stond dan ook een terechte stand van 21-14 op het scorebord.

De ervaren en over het algemeen langere ploeg uit Lieshout kwam echter in het 2e kwart via een 8-0 run terug in de wedstrijd. Coach Kapriloglu van Jumpers’76 was hierdoor genoodzaakt een time-out te nemen en zijn mannen een hartig woordje toe te spreken. Dit leek te werken en mede door 2 mooie 3-punters van Jorik Wulterkens ging Jumpers rusten met een stand van 33-22 in het voordeel van de Venrayse ploeg.

In het derde kwart bleef de voorsprong gelijk mede door een vrij rommelige wedstrijd met veel missers en enkel bijzondere calls van de scheidrechters. BC Lieshout kon hierdoor vanaf de vrijeworplijn terugkomen in de wedstrijd en kon de maximale voorsprong van 17 punten terugbrengen tot 12 punten in het voordeel van de Venrayse ploeg met nog 10 minuten op de klok.

In het laatste kwart leek Jumpers de controle over de wedstrijd te verliezen. BC Lieshout kwam al snel terug tot 3 punten en wist in de laatste minuut op gelijke hoogte te komen. Met nog minder dan 1 minuut op de klok was het Jumpers dat bleef strijden om de punten in eigen huis te houden en kon uiteindelijk vanaf de vrijeworplijn door Jorik Wulterkens en Maarten Wijnen de zege veilig gesteld worden. Einduitslag: 64-60. Topscoorders Jumpers’76 Dirk Laurensse 22 punten, Jorik Wulterkens 15 punten en Justin Gommans 11 punten.

Op zondag 11 maart speelt Jumpers haar volgende wedstrijd. Om 16.00 uur treft men de huidige nummer 3, Tantalus uit Eindhoven in sporthal de Wetteling.