Home /
Jumpers ‘76 herpakt zich thuis tegen Tracks
;

Afgelopen zaterdag troffen de basketbal-heren van Jumpers ‘76 dezelfde tegenstander als de week er voor. Waar er vorige week zondag met zeven man nog kansloos werd verloren (76-53), bleven de punten deze week gewoon in Venray. Vanaf het startsignaal was duidelijk dat de acht man van Jumpers gebrand waren op een overwinning. Met name Dirk […]

Afgelopen zaterdag troffen de basketbal-heren van Jumpers ‘76 dezelfde tegenstander als de week er voor. Waar er vorige week zondag met zeven man nog kansloos werd verloren (76-53), bleven de punten deze week gewoon in Venray.

Vanaf het startsignaal was duidelijk dat de acht man van Jumpers gebrand waren op een overwinning. Met name Dirk Laurensse en Loek Claessens wisten met regelmaat te scoren en zorgde voor een 14-4 voorsprong na 6 minuten spelen. Als antwoord grepen de bezoekers uit Hoensbroek terug naar hun full-court press, die vorige week zeer succesvol had gewerkt. Deze omschakeling bleek in beginsel succesvol, waardoor Tracks zich terug kon vechten in de wedstrijd. En met een 21-23 voorsprong zelfs het eerste kwart afsloot.

Jumpers ’76 had echter de afgelopen week flink getraind op het omgaan met de verdedigende druk. Door met name goed teamwerk wisten de heren enkele goede aanvallen neer te zetten en was het met name puntjes wisselen in het tweede kwart. Maar uiteindelijk wel in het voordeel van Jumpers, en konden de heren gaan rusten met een kleine voorsprong 39-34. En was het dus de vraag wie het beste zou terug komen uit het kleedlokaal?

Waar de heren van Jumpers normaal gesproken nog wel eens problemen hebben de concentratie na de rust vast te houden, was hier nu totaal geen sprake van. Net als in het begin van de wedstrijd waren het weer Dirk Laurensse en Loek Claessens die zich met name met het scoren bemoeide. Maar de kracht lag hem voornamelijk in het verdedigende werk van het hele team. De tegenstander wist namelijk in de eerste negen minuten er met maar vijf punten geen frikandel meer in te krijgen. Jumpers ’76 had echter nog voldoende trek met 22 punten. Om dit om te buigen had Tracks nog wel een zone verdediging geprobeerd, maar Jorik Wulterkens had hier een prima antwoord op met in totaal vijf driepunters. Stand na de eerste drie kwarten 62-44

In het vierde kwart probeerde de bezoekers zich nog terug te knokken in de wedstrijd. Maar een echte vuist konden ze niet meer maken. En konden de heren van Jumpers uiteindelijk de wedstrijd volwassen uitspelen tot een klinkende overwinning. Einduitslag 81-60

Scores: Dirk Laurensse 30, Jorik Wulterkens 16 en Loek Claessens 15 Overige: Andrea 8, Mirko 6, Wouter 4, Thomas 3