Home /
Jumpers ’76 heren 1 tegen het derde team van Attacus
;

De spelers van Jumpers ’76 speelde afgelopen zaterdag tegen het derde team van Attacus. Als Attacus de score opent met een driepunter blijkt dat de scheidsrechters vandaag graag aanwezig willen zijn. Dit leidt tot een hoop vrije worpen, waar aan beide kanten niet goed genoeg gebruik van wordt gemaakt. 5 uit 9 voor Jumpers en […]

De spelers van Jumpers ’76 speelde afgelopen zaterdag tegen het derde team van Attacus.

Als Attacus de score opent met een driepunter blijkt dat de scheidsrechters vandaag graag aanwezig willen zijn. Dit leidt tot een hoop vrije worpen, waar aan beide kanten niet goed genoeg gebruik van wordt gemaakt. 5 uit 9 voor Jumpers en slechts 1 uit 4 voor Attacus. Helaas blijkt dat Antheunisse nog veel last heeft van zijn rug om veel minuten te maken deze wedstrijd, dus zullen de overige acht man de klus moeten klaren. Het kwart wordt afgesloten met aan beide kanten een driepunter en een kleine voorsprong voor Jumpers: 12-15.

Het tweede kwart blijkt dat Jumpers moeite heeft om te scoren uit een goed opgezette aanval. Het spel is te chaotisch en pasen leiden vaker tot een turnover dan tot een assist. Gelukkig staat de verdediging een stuk beter, waarin met name Ewalts uitblinkt, en kan de ruststand nog worden beperkt tot een gelijkspel: 29-29.

In de rust wordt met name aangegeven dat er meer rust in de aanval moet komen. Men moet meer overzicht houden en de makkelijkste optie proberen te vinden. Hoewel de defens in de eerste helft goed stond moet hier ook de concentratie behouden blijven en mag er af en toe agressiever worden ge rebound.
Dit lijkt in het begin van de tweede helft nog redelijk uit te pakken met een aantal snelle scores van Laurense. Echter blijft het team uit Venray dan door slechte passing enkele minuten zonder score en laat Attacus zien hoe het moet op de vrijeworplijn. In dit kwart 8 uit 8, waar Jumpers maar 2 uit 4 kan noteren. Gelukkig kan de verdediging nog voorkomen dat daar nog veel veldscores bijkomen en het laatste kwart wordt er met één punt achterstand begonnen: 44-43. Alles is dus nog mogelijk.

Hoewel Jumpers dit kwart nog met een driepunter begint, blijkt scoren nog moeilijker dan de rest van de wedstrijd. Wat in de rust besproken is, lijkt volledig vergeten en opnieuw wordt het verschil vooral op de vrijeworplijn gemaakt. 1 uit 4 voor Jumpers tegenover 7 uit 8 voor Attacus. Als het scorebord zes punten verschil noteert, neemt coach Kraus met nog tweeënhalve minuut op de klok een time-out. Als scoren dan nog niet blijkt te lukken, probeert Jumpers het nog met een paar wanhoopspogingen voor de driepunter, maar meer dan wat air-ballen kunnen er niet worden uitgeperst. Attacus gaat hier dankbaar mee om en beslist de einduitslag op 64-52.

Met een weekend rust voor de boeg is het duidelijk wat de Venrayse ploeg te doen staat: een hoop vrijeworpen oefenen en zorgen dat de aanval over twee weken een stuk beter staat. Op zaterdag 12 november zal Jumpers dit in de praktijk proberen te brengen, om 16:00 uur in sporthal de Wetteling.
Scores: Laurense 23, Wulterkens 11