;

Jumpers wint van Bumpers in de openingswedstrijd van de competitie na zenuwslopend einde. Dit seizoen speelt Jumpers met een gemixte samenstelling van heren 1 en 2 spelers van vorig seizoen. Nieuw bij heren 1 zijn Denny Janssen Cane van der Sterren, Bart van Dijk, Thomas Hermsen, Maarten Steffers en de gebroeders Steffan en Ralf Claessens. […]

Jumpers wint van Bumpers in de openingswedstrijd van de competitie na zenuwslopend einde.

De heren van Jumpers vertrokken met 10 man richting Sittard. Al in de auto werden de selectie, de basis, de rugnummers, de captain, de chauffeur en de coach ingevoerd in het nieuwe online systeem.

De wedstrijd werd sterk geopend met 2 score’s op rij van Mirko. Bumpers speelde net als Jumpers in een zone verdediging. Jumpers begon met een hoge efficiëntie met onder andere outside schoten van Jorik en scoorde bijna iedere aanval daar waar Bumpers nog achter moest blijven. Halverwege het eerste kwart was het 4-16 in het voordeel van de Jumpers. De laatste minuten van het kwart gingen redelijk gelijk op maar scoorde bumpers toch nog 2 keer in de laatste secondes waardoor we een punt of 5 voorstonden aan het einde van het eerste kwart.

Het tweede kwart was een gelijk opgaand kwart waarin we net als in het eerste kwart ook goed uit de voeten kwamen tegen de zone verdediging van Bumpers. We speelde als team goed rond en ook de nieuwe spelers bij heren 1 konden goed meedraaien in deze roulatie. Dit zorgde dat we geregeld een open schot of goede inside actie hadden. In de rust was het verschil ongeveer 8 punten. Helaas kan ik geen exacte standen doorgeven omdat het nieuwe tablet systeem hier nog geen duidelijkheid in verschaft.

Na de rust besloten we om wederom met de startende 5 te beginnen behalve Justin. Dit omdat hij intussen al 4 van zijn uiteindelijke 7 fouten had (lang leve de digitale registratie). Het doel was om orde op zaken te stellen en er voor te zorgen dat we de voorsprong uit konden bouwen naar een veilige marge. Bumpers speelde intussen man to man defence maar door een aantal sterke drives van Bart, met benutte bonus vrije worpen stonden we 2 minuten voor het einde van het tweede kwart op 20 punten voorsprong.

Toen werd het spannend. Bumpers besloot een fullcourt press te gaan spelen en wij raakte in paniek. We kwamen met moeite over de middenlijn, laat staan dat we daar tot een degelijke aanval kwamen. Gelukkig kregen we met nog 5 minuten te gaan de situatie weer redelijk onder controle. Het slechte nieuws was dat de voorsprong intussen nog maar 6 punten was. Echter bleef het daarna een spannende wedstrijd waarin Bumpers toch beetje bij beetje dichterbij kwam en de voorsprong nog maar 2 punten was. Uiteindelijk zorgde Wouter met een sterke post-move en een bonus vrijworp in combinatie met de 2 latere vrije worpen van Peter dat de winst werd binnengesleept. Eindstand 63-67 in het voordeel van Jumpers.

Al met al hebben we een degelijke wedstrijd gespeeld en kunnen we trots zijn op de nu al behaalde overwinning. Het is nog even wennen aan het niveau voor iedereen en ook moeten we nog meer op elkaar ingespeeld raken. Echter is er al een duidelijk stijgende lijn te zien binnen het team en wordt er al goed rondgespeeld. De trainingsopkomst is goed en de motivatie en sfeer in het team zijn top!

A.s. zaterdag spelen we om 16.00 uur de derby tegen Yellow Sox die ook hun openingswedstrijd van dit seizoen heeft gewonnen. BE THERE!!

Scores: Jorik 15, Bart 14, Peter en Mirko 11, Justin 10 en Wouter 6 Punten