Home /
Eerste verlies Jumpers
;

Eerste verlies Jumpers

Afgelopen zaterdag speelde de mannen van Jumpers de thuiswedstrijd tegen BC Kimbria uit Maastricht. Afwezig aan de kant van Jumpers was: Kelvin Lammerts van Bueren. Voor Casper ten Brink en jeugdspeler Arda Kilic was het de eerste wedstrijd van het seizoen.  Na een overtuigende overwinning in de eerste wedstrijd hadden de mannen uit Venray er […]

Afgelopen zaterdag speelde de mannen van Jumpers de thuiswedstrijd tegen BC Kimbria uit Maastricht. Afwezig aan de kant van Jumpers was: Kelvin Lammerts van Bueren. Voor Casper ten Brink en jeugdspeler Arda Kilic was het de eerste wedstrijd van het seizoen. 

Na een overtuigende overwinning in de eerste wedstrijd hadden de mannen uit Venray er voor de wedstrijd alle vertrouwen in. Alleen was dit in de eerste minuten van de wedstrijd niet terug te zien. Jumpers speelde slordig en leed veel balverlies waardoor het al snel tegen een achterstand aan keek. De mannen uit Maastricht begonnen echter juist heel sterk en schoten vanuit alle hoeken raak. Jumpers had een time-out nodig om weer terug in de wedstrijd te komen maar bleef het moeilijk houden. Het was bij Jumpers Dirk Laurense die, met 12 punten, ervoor zorgde dat de achterstand niet te groot werd. (20-27)

Ook het tweede kwart waren het de heren van BC Kimbria die scherper uit de startblokken kwamen en de voorsprong vergrootte tot zelfs 20 punten. Via scores van Maarten Steffers en de eerste score van Casper ten Brink voor Venray probeerde Jumpers nog wat terug te doen. Jumpers stapte over naar een man-to-man defense om Kimbria van het scoren af te houden en meer grip op de wedstrijd te krijgen. De resterende minuten van het kwart ging het gelijk op maar kwam Jumpers niet dichterbij. Ruststand: 29-47.

Na rust bleef Jumpers in de man-to-defense staan en dit ging steeds beter werken. De mannen uit Maastricht kregen meer moeite met score en langzaam kwam Jumpers via Justin Gommans en Dirk Laurense steeds dichterbij. Vervolgens was het Arda Kilic die met zijn eerste score voor heren 1 ervoor zorgde dat de achterstand onder de 10 punten kwam en door een driepunter van Nicola Radonic was het verschil nog maar 6 punten. (50-56)

 

Jumpers begon steeds meer vertrouwen te krijgen en opende het vierde kwart met een score van Wouter Oosterbeek. Vervolgens maakte BC Kimbria een aantal goede scores en werd de vermoeidheid bij de mannen uit Venray steeds meer zichtbaar waardoor de achterstand weer werd vergroot tot 13 punten. Jumpers probeerde nog één keer aan te zetten maar het was niet genoeg om de achterstand weg te werken. Eindstand: 62-68

Topscoorders: Dirk Laurense 30 punten, Justin Gommans 11 punten, Maarten Steffers 6 punten

Volgende wedstrijd voor Jumpers is thuis op 30 oktober om 18:00 uur in sporthal de Wetteling zaal 2.