Home /
Eerste verlies 2022
;

Afgelopen zaterdag speelde Jumpers de eerste thuiswedstrijd na de lockdown en er stond meteen een pittige wedstrijd op het programma. Jumpers moest namelijk spelen tegen het nog ongeslagen Fanatics uit Roermond. Ondanks alle regels en besmettingen kon Jumpers met een volledige selectie de wedstrijd spelen. Daarnaast deden Thomas Ewalts die weer teruggekeerd is op het oude nest en Arda Kilic vanuit […]

Afgelopen zaterdag speelde Jumpers de eerste thuiswedstrijd na de lockdown en er stond meteen een pittige wedstrijd op het programma. Jumpers moest namelijk spelen tegen het nog ongeslagen Fanatics uit Roermond. Ondanks alle regels en besmettingen kon Jumpers met een volledige selectie de wedstrijd spelen. Daarnaast deden Thomas Ewalts die weer teruggekeerd is op het oude nest en Arda Kilic vanuit de jeugd mee.

Jumpers begon scherp aan de wedstrijd en opende de score met een driepunter van Jorik Wulterkens. De mannen uit Venray stonden goed te verdedigen en Fanatics had moeite met score in de eerste paar minuten. Halverwege het eerste kwart stond Jumpers dan ook met 16-8 voor. De bezoekers probeerde nog terug te komen maar het waren JorikWulterkens en Dirk Laurense met ieder 9 punten in dit kwart die ervoor zorgde dat de voorsprong vergroot werd tot 10 punten. (24-14)

Het tweede kwart werd de score geopend door de bezoekers maar door score van de teruggekeerde Thomas Ewalts reageerde Jumpers meteen. Toch hadden de mannen uit Venray steeds meer moeite om de verdediging dicht te houden en langzaam kwam Fanatics dichterbij. Na 6 minuten kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong maar door scores van Casper ten Brink en de laatste score van de eerste helft door Justin Gommans kwam Jumpers weer op gelijke hoogte. Ruststand: 37-37

Na rust waren het de mannen uit Roermond die voornamelijk aan basketballen toe kwamen. Jumpers probeerde wel maar kwam op veel vlakken te kort. Halverwege het derde kwart hadden de bezoekers  een voorsprong van 9 punten. Met een time-out probeerde Jumpers weer even de rust te pakken maar door veel slordig balverlies werd de voorsprong alleen maar groter. 50-68

Het laatste kwart leek veel op het derde kwart. Jumpers wilde wel maar kwam simpelweg tekort. Aan Jumpers kant viel jeugdspeler Arda Kilic wel positief op door twee mooie scores te maken.

Eindstand: 66-90

Topscoorders: Dirk Laurense 26 punten, Jorik Wulterkens 14 punten, Justin Gommans 10 punten.

Eerste volgende wedstrijd voor Jumpers is op zondag 13 februari om 13:45 uur in Veldhoven.