Home /
Eerste thuisoverwinning Jumpers’76
;

Het tweede thuisweekend van het seizoen pakte goed uit voor Jumpers ’76. Na een terechte overwinning bij de jeugd was het Heren 1 aan de beurt tegen het bezoekende herenteam van Attacus. De wedstrijd begon traag en beide teams scoorden om-en-om. Het eerste kwart eindigde met driepunters van zowel Dirk Laurensse en Jorik Wulterkens in […]

Het tweede thuisweekend van het seizoen pakte goed uit voor Jumpers ’76. Na een terechte overwinning bij de jeugd was het Heren 1 aan de beurt tegen het bezoekende herenteam van Attacus.

De wedstrijd begon traag en beide teams scoorden om-en-om. Het eerste kwart eindigde met driepunters van zowel Dirk Laurensse en Jorik Wulterkens in een stand van 18-17 in het voordeel van Jumpers ’76.

Het tweede kwart werd meer druk gezet door Jumpers en de combinatie van strakke verdediging en gevarieerd offensief was te veel voor Attacus. Wulterkens was een overtuigende leider (in de eerste helft goed voor 4 driepunters) en samen met Laurensse en Peter Hoeijmakers werden de nodige punten binnengehaald. Ruststand 47-33 in het voordeel van Jumpers.

In de rust was de boodschap van coach Kraus duidelijk. Neem de tijd, speel rustig en gefocust en blijf strak verdedigen!

De boodschap bleek niet doorgedrongen tot het team. In de eerste paar minuten zette Attacus veel meer druk op de bal en Jumpers’ voorsprong werd in hoog tempo gereduceerd door een opstapeling aan foutjes. Passes die niet aankomen, miscommunicaties en foutenlast maken het team het spoor even bijster. Na een time-out en wisseling in spelers komt Jumpers weer terug op het juiste spoor. Hard werken en de ‘eenvoudige’ opdracht van de coach volgen leek weer te werken en Jumpers hield de verkleinde voorsprong toch nog in tact. Derde kwart eindigde in 66-54.

Na een paar minuten in het vierde kwart leek de wedstrijd gespeeld. Attacus kwam niet terug in de wedstrijd. Door verschillende persoonlijke fouten bij Jumpers komt de tegenstander nog een aantal keer op de vrijeworplijn maar het mag niet meer voor ze baten. Jumpers ’76 haalde een verdiende zege binnen. Eindstand 79-66.

Topscoorders: Dirk Laurensse ( 24 punten ), Jorik Wulterkens ( 19 punten )